2024.03.29, Péntek

Elektromos töltőoszlopok, idősotthoni program, útfelújítások kezdődnek Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2018.03.09. 17:00

Tizenkettő elektromos töltőoszlop telepítéséről, a Nagy Sándor Városi Idősotthoni Program elindításáról, rendezvények támogatásáról és Csitáry G. Emil emléktáblájának elhelyezéséről is döntött péntek reggeli ülésén Székesfehérvár önkormányzatának közgyűlése. Kiválasztotta a testület a Kégl György utca felújításának a kivitelezőjét és döntöttek arról, hogy a Sóstón is kezdődhetnek állami forrásból az út és járdafelújítások.

Hirdetés

Nyugdíjba megy a Hosszúsétatéri Óvoda vezetője

A testületi ülés elején Kulbertné Virág Zsuzsanna, a Hosszúsétatéri Óvoda igazgatójának decemberi nyugdíjba vonulásához szükséges döntést hozta meg a testület.

Emléktábla készül a legendás fehérvári polgármester tiszteletére

A tervek szerint augusztus 18-án avatják majd fel Csitáry G. Emil emléktábláját egykori lakóházának falán, a Fő utca 2 szám alatt. Székesfehérvár 1931 és 1941 közötti polgármesterének domborművét Pintér Balázs szobrászművész készíti, akinek megbízásáról is döntött a város képviselő-testülete.

Elindul a Nagy Sándor Idősotthoni Program

Több mint kétmilliárd forintos önerővel Székesfehérvár elindítja a Hidaskürti Nagy Sándor Városi Idősotthoni Programot, melynek keretében még idén elkezdődik egy új 150 férőhelyes új idősotthon tervezése a Rádió utcában, a Farkasvermi úti otthonban a gépészeti rendszer és a teljes villamos hálózat megújul, továbbá hőszigetelés és nyílászáró csere lesz, a Rákóczi úti otthonban pedig a felújítás mellett bővíti is az otthont a város.

Rendezvényeket is támogatott a testület

Április 6-án ismét Székesfehérváron lesz a Megyekorzó, ahol a megyében előállított kézműves termékeket lehet termelőktől vásárolni. A rendezvényt infrastruktúrával támogatja a város. Augusztus 16-án Velencéről indul a Tour de Hongrie mezőnye, megkerülik a tavat és a Vértes felől jön Székesfehérvárra a mezőny. A városban nem csak egy sima befutó lesz, hanem egy körpályán hosszabb ideig is látható lesz a mezőny. A látványos verseny fehérvári programjainak megrendezéséhez hétmillió forinttal járult hozzá Székesfehérvár. A XI. Kert Expó április 21-22-én lesz a Bregyóban, melyet ötszázezer forinttal támogat az önkormányzat, a Fezen fesztivált pedig húszmillió forintos kamatmentes, visszatérítendő támogatással segíti a város.

Fejlesztik a gyermekjóléti szolgálatot

Nem csak az új 150 fős idősotthon építését is tartalmazó Nagy Sándor Városi Idősotthoni Programról, hanem a gyermekjóléti szolgálat fejlesztéséről is döntött a város képviselő-testülete. A Család- és Gyermekjóléti Központ tíz olyan szakembert foglalkoztathat a jövőben, akik az iskolákban segítik a pedagógusokat, abban, hogy a gyerekeket esetlegesen érő lelki és testi sérülésektől megóvják. Egy tavaly indult országos program mellett Székesfehérvár önerőből foglalkoztatott az iskolákat segítő szakembereket kettő státusszal.

Elektromos autó töltőket telepítenek 12 helyre a városban

Egy nagyon fontos döntést hozott a testület, miszerint 12 elektromos autó töltőt helyeznek el a város több pontján. Mint az előterjesztésben is olvasható az önkormányzat a piacnak adott lehetőséget a mostani döntéssel. Tizenegy gyorstöltő, egy pedig villámtöltő lesz. Az e-Mobil Kft. a Mátyás király körúton, a Gyümölcs utcában, a Honvéd utcában, az Erzsébet úton, a Seregélyesi úton, a Jankovics utcában és a Sütő utcában telepít töltőket, az E.ON a Gáz utcában az ARÉV Sportcsarnoknál, a Királykút lakótelepen, a József Attila utcában, az Ybl lakótelepen és a Rác utcai parkolóban létesít töltőoszlopokat.

 

 

A Polgármesteri Hivatal szakirodájának javaslata szerint a jövőben az Iparcikk piacon, a Jancsár utca 1 mellett, a Béke téren, a Ligetsor-Bregyó köz sarkán, a Köfémen a Coop mögött, a József Attila utca 2 mögötti parkolóban, a Jégcsarnoknál a Raktár utcában, a Huszár utcában, a Széna tér Király sor sarkán és a Koch László utcában létesülhet töltőoszlop.

 

Kezdődnek az utca- és járdafelújítások a Sóstón és a Kégl György utcában is

Két közbeszerzési eljárás is lezárult, az egyik a Kégl György utca felújítását tartalmazza a közművek teljes rekonstrukciójával együtt, a másik pedig a Sóstó környéki utcákat érinti – mondta a közgyűlés után Cser-Palkovics András polgármester. Ez utóbbi közel egymilliárdos útfejlesztési és felújítási elem, ami teljes egészében kormányzati támogatással valósul meg a következő hónapokban. A Kégl György utcában a munkálatok a mintegy egy hónap múlva esedékes szerződésaláírás után kezdődhetnek és 4-5 hónapot vesznek majd igénybe, mely miatt a közlekedők és a lakók türelmét kérjük.

Galéria

AktuálisSzékesfehérvársóstóútfelújításjárdafelújításelektromos töltőoszlopidősotthoni program