2024.03.28, Csütörtök

Iskolafelújítások Dunaújváros szerte mintegy 800 millió forintból

dunaujvaros.com

2018.02.03. 11:17

Gőzerővel dolgoznak a szakemberek a Vasvári iskola energetikai felújításán, és már megkezdték a Petőfi iskola 259 millió forintos beruházását is. A Vasvári mellett a Petőfi és a Dózsa iskola energetikai felújítására is támogatást nyert az önkormányzat.

Hirdetés

Mint arról már beszámoltunk, a Vasvári iskola felújítása 303 millió forintból valósul meg: ebből a pénzből minden nyílászárót kicserélnek, szigetelik az épületet, valamint a tető hő- és vízszigetelése is megvalósul napelemek telepítése mellett. Kovács Erzsébet, a Vasvári iskola igazgatója elmondta, az épület B szárnyának munkálataival már hamarosan végez a kivitelező, az A szárnyban a hétvégén feltették az új ablakokat, és megkezdték a munkálatokat a tetőn is. Folyamatosan szigetelik az iskolát, a főhomlokzaton már a színezést végzik. A munkálatok miatt nekik is szervezni kell a teremhasználatot, folyamatosan egyeztetnek a szakemberekkel, hogy az időjárás függvényében éppen hol-mely munkálatokat tudják végezni. Az igazgatónő örömmel beszélt arról, hogy megszépül az iskolájuk, és a felújított részeken már most érezhető, hogy jobb a fűtés, jobb idő van azokban a termekben.

 

 

A Petőfi iskola energetikai felújítására 259 millió forintot nyert a város. A beruházás során teljes tetőszigetelés, az összes nyílászáró cseréje és a külső homlokzat szigetelése valósul meg. Mint azt Rideg István, az iskola igazgatója elmondta, az iskola nyílászáróinak zöme közel ötven éves, így szükség volt a felújításra, amelyet örömmel fogadtak. Igyekeztek olyan forgatókönyvet összeállítani, amellyel zökkenőmentes lehet a tanítás és az építési munkálatok is jó ütemben haladhatnak. A tető szigetelését már a téli szünetben elkezdték, hamarosan be is fejezik. A nyílászárók cseréje a tornateremmel kezdődik, majd a második emeleten folytatódik. Utána az első emelet, a földszint, majd az alagsor következik. A felújítási munkálatok miatt február 5-től az iskola kilenc alsós osztálya a Munkásművelődési Központban kap helyet, várhatóan egy hónapon keresztül. Az iskolaigazgató ezúton is köszöni Kováts Rózsa, az MMK ügyvezetőjének konstruktív hozzáállását. Miután a szakemberek végeznek az alsósok szintjén, visszaköltöznek, és onnantól már be tudják osztani a termeket a teljes felújítás végéig.  

AktuálisDunaújvárosiskolafelújítás