2024.06.15, Szombat

Gőzerővel készül a szezonkezdésre a Fehérvár Enthroners

szekesfehervar.hu

2018.02.28. 16:55

Március 11-én láthatja ismét pályára lépni a közönség a Fehérvár Enthroners csapatát, amely a szerb Sirmium Legionaries ellen játszik edzőmérkőzést a First Fielden.

A felkészülésről szezonkezdő sajtótájékoztatón számolt be Pál Tibor Kornél vezetőedző, aki két új játékosukat is bemutatta. Eric Steffes és Ryan Seaberg is az FBS-ből, a legmagasabb amerikai egyetemi divízióból érkezik, ami igazi különlegesség: soha nem játszott még Magyarországon ilyen szintű amerikaifoci-múlttal rendelkező játékos.

Ők is ott voltak a tájékoztatón, akárcsak Székesfehérvár polgármestere. Cser-Palkovics András a korábbiakhoz hasonlóan sikeres szezont kívánt a csapatnak, és izgalmas mérkőzéseket a sportágat figyelemmel kísérő egyre népesebb szurkolótábornak. Mint kiemelte, a sportág egyre népszerűbb a fiatalok körében is, és a játékosok, köztük a most érkező külfödiek példaképek is lehetnek. Hogy milyen népszerű és fontos fehérvárnak az amerikai futball, azt pedig a nézőszámok bizonyították eddig is és vélhetően fogják ezután is a First Fielden.

 

 

Az őszi edzéseket, a Kijev Patriots elleni győztes edzőmeccset és a karácsonyi pihenőidőszakot követően január elejétől gőzerővel készül a Fehérvár Enthroners csapata a tavaszi-nyári nagy menetelésre. A felkészülés egyik legkeményebb szakaszán, az alapozáson már túlvannak, rendkívül kemény erőnléti és fizikai edzéseket vezényelt a fiúknak a Pál Tibor Kornél – Kovács Sándor – Zach Pierce vezette szakmai stáb. Február elején végre előkerültek a felszerelések, és megkezdődtek a pozíciós edzések is – számolt be az elmúlt hetek munkájáról a vezetőedző.

 

 

Két új, fontos igazolásról is hírt adtak a keddi sajtótájékoztatón: Eric Steffes és Ryan Seaberg is Székesfehérvárra igazolt, a nyilvánosan aláírt szerződés szerint a teljes tavaszi-nyári szezonban a Koronázókat erősítik majd. Érkezésük igazi kuriózum, hiszen a hazai bajnokságban még soha nem játszott a legmagasabb amerikai egyetemi divízióból (FBS) érkezett amerikaifutball-játékos.

Eric Steffes, az OL-ként és TE-ként egyaránt bevethető játékos az amerikai Top 10 egyetemnek számító Wisconsin Badgersből érkezik. Ryan Seaberg alapposztja DL/TE, de kiváló mutatókkal bír a speciális csapategységben is, ő az egyetem után a tengerentúlon is megfordult, a spanyol ezüstérmes Valencia Firebats együttesétől igazolt Székesfehérvárra. Nagyon elkötelezetten készülnek a csapattal, bíznak benne, hogy a Koronázóknál is jól szerepelnek az új igazolások.

 

 

A további menetrendről szólva elhangzott, hogy most hét végén a Koronázók meghívására egy háromnapos közös edzőtáborba érkezik Székesfehérvárra Lengyelország topligás csapatainak egyike, a Tychy Falcons. A 130 ezres dél-lengyelországi Tychyben 2008-ban alakult meg az amerikai futball csapat, amely 2016-ban a lengyel Divizió 1 megnyerésével jutott fel a legmagasabb osztályba. A Mihal Kolek által irányított lengyel csapat a három nap alatt közös edzéseken vesz részt a fehérváriakkal, valamint közös videóelemzések is szerepelnek a programban.

 

 

Március 11-én, vasárnap végre megmutatja magát a formálódó Fehérvár Enthroners közönség előtt is: a szerb Sirmium Legionaries csapatát látják vendégül a First Fielden 14 órai kezdettel, nagyon számítanak a bíztatásra, a sok szurkolóra. Az edzőmérkőzés kiváló lehetőséget nyújt a felkészülés alatt tanultak éles körülmények közötti gyakorlására is. A barátságos mérkőzés után szinte azonnal Mátraházára utazik a csapat, ahol március 15-18-a között négynapos magaslati edzőtábor vár a tagokra, ahol a játék gördülékenyebbé tétele, a playek finomhangolása, és természetesen a szezonnyitó mérkőzésre való minél alaposabb felkészülés kerül előtérbe.

Március 24-én, szombaton 14 órakor a Digisport kamerái – és remélhetőleg több ezer szurkoló – előtt a hazai rekordbajnok Budapest Wolves elleni mérkőzéssel kezdődik a 2018-as HFL szezon, és ezzel a Koronázók több hónapos menetelése hazai és osztrák fronton egyaránt.

Galéria

Aktuálisamerikai futballFehérvár Enthronersszezonkezdésedzőmérkőzés