2022.07.02, Szombat

Mozdulj, Fehérvár! - tematikus sztárfellépőkkel

szekesfehervar.hu

2018.01.15. 14:46

Az év első jelentős tömegsport eseményére várják a mozogni vágyókat szombaton a székesfehérvári MKOSZ-csarnokba. Az egész napos eseményen különböző fitnesz- és egyéb mozgásformákat lehet avatott vezetők segítségével kipróbálni, közben egészségügyi és életmód tanácsadásokon, szűréseken is részt vehetnek az érdeklődők.

Hirdetés

A „Mozdulj, Fehérvár!” elnevezés jól rárímel az év első szakaszában még általában tapasztalható nekibuzdulásra, amivel mindenki az újévi fogadalomnak megfelelően próbál változtatni mozgásszegény életmódján. Persze sokan vannak Fehérváron, akik mindig mozognak, edzenek, futnak, nekik is adhat újabb impulzust a szombati rendezvény. Ilyen tematikus sportnapot első ízben rendeznek a városban, az országos tapasztalatok alapján mindig nagyon népszerűek a jól ismert sportolók, edzők, közéleti személyiségek által vezetett nagy közös mozgások.

 

 

Az esemény sajtótájékoztatóján a támogató székesfehérvári Önkormányzat képviseletében Östör Annamária egészségügyi-és sporttanácsnok mondta el, miért ígérkezik élvezetesnek a sokféle edzést kínáló rendezvény. „Az éve eleje mindig a nagy fogadkozások ideje, ezek megvalósításában szeretnének támogatást nyújtani a szervezők azzal, hogy egy igazán rangos rendezvényt hoznak a városba. A legnagyobb sztárokkal lehet együtt gyakorolni, kiválasztani a mindenkinek legjobban alkatához, életmódjához illő mozgásformát. Ehhez segítséget, bemutatókat is kapnak a résztvevők, másrészt táplálkozási, egészségügyi tanácsokkal is segítenek a szervezők. A helyi sportolók közül az öreghegyi jógacsoport fellépését személyesen is ki szeretném emelni” - mondta Östör Annamária. Aki maga is sokszor részt vesz a jóga foglalkozásokon.

 

 

Tóth Marianna szervező kiemelte, hogy sportolni és az egészségi állapotukat felmérni is lesz lehetőségük a „Mozdulj, Fehérvár!” résztvevőinek. „Fehérváriként nagy álmom volt, hogy nálunk is megvalósuljon egy olyan nagy rendezvény, ahol felhívjuk a figyelmet az egészségtudatosságra. A mai rohanó világban sokkal nagyobb munkabírást eredményezhet a sport, több mosolyt, jókedvet is hozhat. Az MKOSZ csarnokban ezt most egy egész napos programmal propagáljuk, országosan ismert fellépőkkel. A házigazda műsorvezető Berki Krisztián lesz. A jelen lévők a Szent György Kórháznak köszönhetően különböző egészségügyi méréseken is részt vehetnek, többek között díjmentes csontsűrűség mérést is végezhetnek. Dietetikus tanácsadás, emlővizsgálat, vérnyomásmérés, testsúly és vércukor mérés is lesz. A város több edzőterme is képviselteti magát, a sporton belüli összefogást jelképezve.”

A fehérvári fitnesztermek közül az R-Gym is állandó telt házzal üzemel, vezetője, Csóra Renáta a szombati programra is hívja az aktívan sportolni vágyókat. „Régóta pedzegetem, hogy fitnesz-napot is lehetne rendezni ebben a sportos városban. Édesanyaként és fitneszedzőként is propagálom az egészséges életmódot, hogy a gyerekek felé is megmutassuk ennek jelentőségét. A fellépők között ezúttal országosan ismertek is lesznek, Rubint Réka, Péntek Enikő, Tatarek Rezső vezetnek majd gyakorlásokat a színpadon, velük lehet együtt edzeni. De lesznek helyi edzők által vezetett bemutató órák is. Mindenki januárban fogadja meg, hogy új életet kezd, ebben szeretnénk segítséget nyújtani, elindítani őket az úton, mert ilyenkor még tart a lelkesedés” - mondta Csóra Renáta a sajtótájékoztatón.

Szombaton 9.00-kor lesz a kapunyitás az MKOSZ-csarnokban a Ligetsoron, a megnyitó 9.45-kor kezdődik. A bemelegítés után SpinRacing, majd jóga következik a színpadon, 11.15-kor kezdődik a Péntek Enikő vezette edzés. Délután 14.15-kor Rubint Réka, egy órával később Tatarek Rezső vezet foglalkozást. Az esemény belépőjegyes, a Cutler Fehérvár és R-Gym edzőtermekben lehet rá jegyeket vásárolni, valamint a helyszínen is kaphatók lesznek a belépők.

AktuálistömegsportMKOSZ-csarnok fitneszsportnap