2023.06.04, Vasárnap

Díjnyertes vendégjátékok érkeznek a fehérvári Pelikán Kamaraszínházba

szekesfehervar.hu

2018.01.26. 16:00

A Pelikán Kamaraszínházban vendégül látják a Karamazov, a Napraforgó és a Bebújós című előadásokat, a Nagyteremben látható lesz a több elismerésben is részesülő 5. vonósnégyes/Concerto című Horváth Csaba-rendezés és a Vándorszínészek vörös szőnyeges filmpremierjére is sor kerül.

Hirdetés

Január 31-én 19 órától a MU Színház és a Füge Produkció közös előadását, a karamazovot látják vendégül a Pelikán Kamaraszínházban. A darabot F. M. Dosztojevszkij regénye alapján Faragó Zsuzsa, Laboda Kornél és az előadásban játszó színészek írták. 

Laboda Kornél rendezésében, Faragó Zsuzsa dramaturg közreműködésével négy ifjú színész, Adorjáni Bálint, Lazók Mátyás, Orosz Ákos, Jankovics Péter adnak elő egy izgalmas adaptációt sok zenével közel két órában A Karamazov testvérek alapján. Az adaptáció a regény huszonegyedik századi magyar emberére alakított-öntött változata. Két órára Dosztojevszkij figurái kivetkőznek a poros könyvlapokból, leülnek közénk, előveszik a gitárt vagy leteszik a gitárt, és mondják, éneklik azt, amit mi is szeretünk vagy gyűlölünk ebben az életben, ami minket is felőröl, ami minket is foglalkoztat, ami minket is gyilkos indulattal vagy szeretettel tölt el, és amibe már más is, de hamarosan mi is belehalunk majd.

 

 

Február 15-én 19 órától szintén a Pelikán Kamaraszínházban a Napraforgó című előadás lesz látható, amely egy vidéki kisvárosban játszódó történet, amelyben az iskola, a templom és a pláza hármassága különös fontossággal bír.

„Lélektanilag pontos, színpadilag hiteles, igazi színház. Egyszerre mély és elemző: remek szituációkban látjuk a gyerekcsapatot, a családot, a tanár-gyerek-család interakciókat, a fásult apát. Pass Andrea kiválóan vezeti a színészeit.” (Kritikarészlet az előadásról, Tompa Andrea írása)

 

 

Március 8-án, a Vörösmarty Színház történetében először vörös szőnyeges filmpremierrel készül a színház: az országos bemutatóval egy napon érkezik Sándor Pál Kossuth-díjas rendező új filmje, a Vándorszínészek.

A filmben Gáspár Sándor, a fehérvári társulat tagja az egyik főszereplő. A Nagyterem igazi szélesvásznú mozivá alakul, és a vetítést követően lehetőség lesz találkozni, beszélgetni az alkotókkal!

 

 

Március 23-án a Nagyteremben vendégszerepel Horváth Csaba rendezése, az 5. vonósnégyes/Concerto, (a Concertót az Ördögkatlan Fesztivál keretében, az 5. vonósnégyest a Várkert Bazárban mutatták be 2016-ban).

A produkció több rangos díjat is elnyert: 2017-ben Horváth Csaba a legjobb koreográfiáért járó Lábán Rudolf-díjban részesült az előadásért; a XIX. Országos Kortárs Összművészeti Találkozó fődíját is elhozta és a THEALTER Fesztivál kritikusdíját is.

Szintén március 23-án a Pelikán Kamaraszínházban a Füge Produkció Bebújós című Staféta-díjas előadása lesz látható, amelyben a féltő apukák és az aggódó anyukák gondosan választottak óvodát gyermekeiknek. 

 

fotó: Révész Róbert

AktuálisPelikán Kamaraszínházvendégjáték