2024.04.25, Csütörtök

Újra van háziorvos a Volán-telepen Fehérváron

feol.hu

2017.12.01. 18:17

A város ezután is szívesen fogadja azokat a lakossági kezdeményezéseket, javaslatokat, amelyek jobbítják a mindennapokat.

Hirdetés

Egy közelmúltbéli alsóvárosi lakossági fórumon elhangzó kérésnek megfelelve, a Volán-telepen, a Börgöndi út 14. alatt lévő Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (KNYKK) üzemorvosi rendelőjében ezentúl a környéken élő lakossági igényeket is kiszolgálják.– Székesfehérvár városa a legnagyobb megrendelője a KNYKK-nak, ezért úgy éreztük, hogy kötelességünk bekapcsolódni az ellátásba – mondta a tegnapi bejárás alkalmával Derényi Gábor főorvos, aki lapunknak megerősítette, hogy ezentúl azokat a betegeket is fogadják, akik területileg nem hozzájuk tartoznak, abban az esetben, ha valamilyen probléma (jeges, fagyott utak, vagy éppen mozgásszervi megbetegedések) miatt nehezen, vagy egyáltalán nem tudnának eljutni a körzethez tartozó Batthyány utcai rendelő orvosához, Kovács Krisztiánhoz. A környező úgynevezett Fa utcákból eddig is sokan jártak ide.

A lakossági fórum után, amelyen többen is kérték, legyen ismét háziorvosi rendelő az Alsóvárosban, az önkormányzat megkereste a városi nyelvhasználatban máig Volánnak nevezett KNYKK-t, akiktől kedvező választ kaptak. Így nincs szükség új rendelő építésére, felszerelésére. A Börgöndi úti kapacitás elbírja a többletterhelést.

– Derényi doktor úr rögtön jelezte, hogy szakmailag fel tudja vállalni az együttműködést – mondta Cser-Palkovics András polgármester. – Ez a történet is jó példája annak, hogy érdemes lakossági fórumra járni, vagy a közösségi oldalakon javaslatokat tenni a város számára, mert az ötletek, kezdeményezések jelentős része meghallgatásra talál – emelte ki a városvezető, aki arra biztat mindenkit, hogy ezeket a fórumokat a következőkben is használja arra, hogy megfogalmazza a várossal kapcsolatos javaslatait.

– A Volán gazdasági szerepvállalása igen jelentős a városban – mondta Tóth István a KNYKK általános vezérigazgató helyettese, aki kihangsúlyozta, hogy sok nagyvállalattal ellentétben náluk 1990-ben nem szűnt meg az üzemorvosi szolgálat. – Az, hogy most lakossági kérésre kinyithattunk, a legtermészetesebb dolog – jelentette ki.

– Itt alapvetően üzemorvosi szolgálat van, de háziorvosként is dolgozik a főorvos úr. A mostani nyitás azt jelenti, hogy a környező utcákban élő időseknek nem kell elmenni, busszal átszállni a Batthyány utcai háziorvosi rendelőig, hanem ide is nyugodtan bejöhetnek – nyilatkozta lapunknak Tóth István.

 

Derényi Gábor az alsóvárosi üzem- és háziorvosi rendelőben. Várja a környék lakosait is Fotó: Simon E.

 

A bejáráson a házigazdák megmutatták a polgármesternek, Mészáros Attila alpolgármesternek és Östör Annamária egészségügyi tanácsnoknak a rendelőhoz tartozó fizioterápiai szakrendelőt is. Derényi Gábor elmondta, hogy nagyon fontos nekik az itt végzett egészségügyi munka, hiszen a gépkocsivezetőknél – a hirtelen fékezések miatt – előfordulhatnak mozgásszervi megbetegedések, nyak- és gerinckopás. Ezekkel foglalkozniuk kell.Nem mellékesen: háziorvosi beutalóval ez a szakrendelés is igénybe vehető a lakosság számára.

Aktuálisháziorvos SzékesfehérvárVolán-telepKNYKK