2023.06.10, Szombat
65 szolgálati gépjárművet kapott Fejér megye

65 szolgálati gépjárművet kapott Fejér megye

police.hu

2017.12.28. 16:00

Az új gépkocsik rendszerbe állításával a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság járőrgépjárműveinek átlagos életkora 7,5 évről 5 évre csökkent.

Hirdetés

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság használatába 2017. december 20-án 65 szolgálati gépjármű került. Az Audi, a Skoda, a Mercedes és a Suzuki gyártmányú, rendőri jelleggel ellátott szolgálati személygépkocsikat dr. Varga Péter r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány adta át Székesfehérváron.

A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül.

A gépjárművek szállítói öt évig vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, minden gépjárműhöz rendelkezésre áll a nyári és a téli gumiabroncskészlet. A gépkocsik megfelelnek a biztonsági, a környezetvédelmi és a rendőrségi követelményeknek, számos vezetést támogató rendszerrel, légkondicionálóval vannak ellátva, a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben.

A gépkocsikra LED-technológiájú, szöveges feliratok – például a rendőri intézkedés rövid tartalma, tájékoztató közlekedési információk – megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek.

A korszerű szolgálati gépjárművek hatékonyan támogatják a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság állományának szolgálatellátását.

AktuálisFejér Megyei Rendőr-főkapitányságrendőrautók