2024.05.25, Szombat

Újabb mérföldkő a szakképzés fejlesztésében – korszerű tanműhely a székesfehérvári Vörösmartyban

szekesfehervar.hu

2017.11.25. 10:42

Nagyszabású eszközfejlesztés után átadták ma a felújított épületgépészeti tanműhelyt a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziumában és Szakközépiskolájában. A beruházás az iskolával szorosan együttműködő és az eszközöket gyártó Pakola Trade Kft-nek köszönhetően valósult meg. Az új eszközöket az iskola valamennyi évfolyamán, sőt a felnőttképzésben is használják majd.

A legmodernebb, ipari gázkazánokkal, gázberendezésekkel, mérőműszerekkel szerelték fel a Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola épületgépészeti tanműhelyét, melynek ünnepélyes átadásával zárult az intézményben rendezett Európai Szakképzési Hét. A berendezéseket az ipari fűtéstechnikával évtizedek óta foglalkozó, székesfehérvári székhelyű Pakole Trade Kft. gyártotta és biztosította az iskola számára.

 

 

A cég és a Vörösmarty iskola közötti együttműködés célja a szakképzés fejlesztése. A felújított tanműhelyt valamennyi évfolyam diákjai használják majd. Szépné Holczer Piroska tagintézmény-vezető köszönetet mondott a Pakole Trade Kft-nek az együttműködésért, amely mérföldkő az iskola életében. Kiemelte, hogy az együttműködést szeretnék kiterjeszteni a felnőttképzésre is.

 

 

Mészáros Attila alpolgármester kiemelte, hogy Fehérvár életében is fontos fejlesztésről van szó, hiszen a város jövője múlik azon, hogy  hogy milyen tudással és gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakemberek kerülnek ki az iskolákból, és helyezkednek el a munkaerőpiacon. Székesfehérvár alpolgármestere köszönetet  mondott az intézménynek a nyitottságért és a Pakole cégnek a segítségért. Mészáros Attila alpolgármester örömét fejezte ki, hogy az elmúlt években egyre nyitottabbak a helyi vállalatok az intézményekkel való közös munkára és sok olyan együttműködés van már Székesfehérváron, mint ami a mai napon is létrejött.

Kovács Gyula, a Pakole Trade Kft. alapítója felidézte, hogy 1991-ben alapították a céget és jól eső érzés, hogy van érdeklődés a fiatalok részéről a gázipari szakma iránt. Kiemelte, hogy amikor a szakmát kezdte, akkor 50 évet jósoltak a gáz-korszaknak, ami azonban azóta is tart és a jövőben is nagy szükség lesz javító és karbantartó szakemberekre.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum nevében dr. Udvardyné Zsadon Zsófia fejezte ki a város, a Pakole Trade Kft. és az iskola nyitottságáért és együttműködéséért.

Galéria

AktuálisszakképzésVörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziumában és Szakközépiskolafejlesztések