2024.07.19, Péntek

Rekord létszámú úszó vett részt a székesfehérvári diákolimpiai döntőn

szekesfehervar.hu

2017.11.22. 11:25

Minden eddiginél népesebb részvétel mellett, mintegy hatszáz felső tagozatos és középiskolás részvételével rendezték meg az úszás diákolimpia városi döntőjét a Csitáry Uszodában. A „B” kategória városi döntőjén ezúttal sem állhattak rajthoz igazolt versenyzők, azonban az iskolák most először öttusázókat, szinkronúszókat és vízilabdázókat is nevezhettek.

50 és 100 méteres távon gyors-, mell-, és hátúszásban álltak rajthoz a fiúk, illetve a lányok.

Csordultig megtelt a Városi Uszoda kedden délután, ahol négy korcsoport küzdelmeit bonyolították le az ötven méteres medencében. A verseny rangját jelentősen emelte, hogy Székesfehérvár valamennyi általános és középiskolája nevezett.

 

 

A résztvevőket Östör Annamária, Egészségügyi és Sport tanácsnok köszöntötte. „Székesfehérvár mindig támogatja az úszó Diákolimpia megrendezését. Köszönjük a tanároknak a felkészítést, a szülőknek a kitartást.” - hangsúlyozta az önkormányzati képviselő. „Fehérváron nagyon jó helyzetben vannak a gyerekek, hiszen egy évtizede már, hogy működik az iskolai úszásoktatás. Így mindenkinek van lehetősége arra, hogy biztonságosan boldoguljon a medencében vagy az élővizekben, ugyanakkor a továbbfejlődésre is van lehetőség a helyi úszó, szinkronúszó, öttusa, triatlon és vízilabda kluboknál.”

 


Valamennyi korcsoport küzdelmei a 4X50 méteres gyorsváltóval zárultak. Ugyanakkor megkötés volt, hogy egy versenyző legfeljebb két egyéni számban és a váltóban indulhatott. A diákolimpiai megyei döntőjébe az egyes versenyszámok első három helyezettje jutott tovább.

Csütörtökön a legkisebbekkel, az I. és II. korcsoporttal, azaz az alsó tagozatosok döntőjével folytatódik az úszás diákolimpia a Csitáry G. Emil Uszodában. Tehát további ezer kisdiák sportol, szurkol végig egy délutánt Székesfehérváron. Az igazolt  versenyzők úgynevezett „A” kategóriás versenye januárban a megyei döntővel indul majd az országos fináléval zárul.

 

Galéria

Aktuálisúszásdiáksport Székesfehérvárdiákolimpia Csitáry Uszoda