2024.06.15, Szombat

Milyen lesz tíz év múlva az unióban élni? -ez a kérdés is megmozgatta fehérvári regionális döntős diákok kreativitását

Fejér Megyei Kormányhivatal Europe Direct Iroda

2017.11.22. 14:06

Egyebek mellett ez a kérdés is megmozgatta hétvégén azoknak a diákoknak a kreativitását, akik Székesfehérvárra jöttek a „4 FOR EUROPE” elnevezésű regionális vetélkedőre.

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája a „4 FOR EUROPE” európai uniós témájú versenyt középiskolás diákoknak szervezte meg. A vetélkedőre országos szinten 171 négy fős csapat regisztrált. Az első online fordulót követően régiónként a legjobb 10 csapat jutott be a regionális döntőkbe, ahonnan a 7 regionális forduló győztese, és összesített eredmény alapján a 3 legjobb második helyen végzett csapat kap meghívást az országos végső megmérettetésre.

 

 

November 18-án szombaton a Fejér Megyei Kormányhivatal Europe Direct Irodája volt a Közép-dunántúli regionális döntő szervező-házigazdája. Szili Valéria a Europe Direct iroda vezetője elmondta: a fehérvári regionális döntőn 10, 4 fős csapat vett részt, a csapatoknak 8 feladatot kellett megoldani. A fiatalok EU-Totót töltöttek, igaz-hamis állításokra adtak választ. Euró pénzérme felismerés, időpontok meghatározása is szerepelt a feladatok között, végül pedig a gyerekek kreativitásukat - képzelőerejüket kellett, hogy segítségül hívják, hiszen arról kellett beszámolniuk, hogy véleményük szerint milyen lesz 10 év múlva az Európai Unióban élni.

 

 

I. helyezett lett a RÁBA nevű csapat. A pápai Türr István Gimnázium és kollégium diákjai Széles Ákos, Bodó Angelika, Tóth Regina és Endrész Balázs, felkészítő tanáruk Huschekné Szabó Ildikó.

 

 

A Székesfehérváron első helyezést elért csapat részt vesz az országos döntőn, melynek a fő díja egy strasbourgi út. A 2-4 csapatok egy Erdélyi körutazáson vehetnek részt.

Az országos döntő Kecskeméten lesz 2017. december. 8-án.

AktuálisEurópai Unió Székesfehérvár„4 FOR EUROPE”