2024.07.21, Vasárnap

Egy boldog fehérvári iskola táskák és korai tanórák nélkül

www.szekesfehervar.hu

2017.11.09. 14:37

Nemrégiben nyerte el az "Örökös Boldog Iskola" címet a Vörösmarty Általános Iskola, ahol derűs és élménygazdag feladatokkal és életszeretettel igyekszenek megtölteni a tanórákat. Szili Csaba iskolaigazgató elmondta, hogy terveik között szerepel az is, hogy a törzsórák csak reggel 9-től kezdődjenek és eljussanak odáig, hogy legyen náluk „táska nélküli hét”.

Októberben „Örökös Boldog Iskola” címet kapott a fehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola a Jobb Veled a Világ Alapítvány által működtetett Boldogság Intézettől. Az iskola vállalta, hogy folyamatosan tartanak boldogságórákat, amelyek derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztatják a derűt és életszeretetet.

A programot végigviszik egészen az első osztályosoktól a nyolcadik évfolyamig, így felső tagozaton is tartanak szaktantárgyi órákat más módszerekkel, arra fókuszálva, hogy az óra ne csak a tárgyi tudást adja át, hanem derűvel, vidámsággal járjon. 

Jövőre elindul a vörösmartysok www.iskolamaskent.hu honlapja is, amely az Iskola másként elnevezésű projekthetek szellemiségét hirdeti. Ezen a felületen adnak majd hírt a program újabb mérföldköveiről is, amelyekre már pontos tervek vannak. 
 

Remélhetőleg már tavasszal be tudunk számolni arról, hogy a jövő tanévtől alsó tagozaton 9 órától kezdődnének a törzsórák. A törvény szerint 8-tól 16 óráig kell foglalkozásokat szervezni, ebbe belefér, hogy úgy igazíthatjuk az életünket, hogy törzsóra ne kezdődjön 8 órakor. Ezt alsóban elkezdjük és felmenő rendszerben szeretnénk bevezetni. Ma már egy vörösmartys kevés tanszert visz haza, de szeretnénk bevezetni tavasszal a táska nélküli napot is. Ennek az a feltétele, hogy négyig el kell készülnie a gyerekeknek a házi feladattal. Így a családban már csak olyan jellegű feladatokkal kellene foglalkozniuk, mint például utána nézni valaminek az interneten.

 – mondta el Szili Csaba igazgató, aki szerint később táska nélküli hét, vagy akár hónap is bevezetésre kerülhet az iskolában.

Aktuálisoktatás Székesfehérvár iskolatanóra