2024.04.26, Péntek

Virágbeszerzés : Most érdemes a piacra látogatni

www.duol.hu

2017.10.21. 08:00

Mondjuk úgy, virágba borult a piac. Lépten-nyomon krizantémokból, rózsákból, szegfűkből álló bokrétákban gyönyörködhetünk.

Hirdetés

Fantasztikus szín- és illatáradat jellemzi napok óta a dunaújvárosi piacot. Az biztos, hogy aki szeretné csodaszépen feldíszíteni szerettei sírját, biztosan talál kedvére való növényt. A kiültethető árvácskák mellett vágott virágból is bőséges a kínálat. A rózsa szálanként 300 forintot kóstál, amíg a szegfű száz körüli összegért szerezhető be.

A mindenszentekkor, halottak napján leginkább kedvelt krizantémok többféle színben és méretben megtalálhatók. Az apróbb virágzatot kedvelők néhányszáz forintból megvásárolhatnak egy egész csokrot, de a nagyfejű – sokszor dupla virágzatú – krizantém egy-egy darabja akár 300-400-450 forintba is kerülhet. Nagyon szépen mutat a kaspóba ültetett pici virágzattal bíró bokréta, ami már 1500 forinttól kapható. Kitűnően viseli a fagyközeli hőmérsékletet és nem túl vízigényes, tehát bátran vigyük és tegyük a sírokra.
Aki már – ha csak virágbeszerzés apropóján is – kilátogat a piacra, nem állhat ellen annak a rengeteg finomságnak, amit az ősz kínál. Még sok árusnál találhatunk szőlőt, ami valóban mézédesre érett ebben a szinte nyarat idéző jó időben. De a Magyarországon legnagyobb mennyisében termő gyümölcs, az alma is remekel. Ráadásul nagyon pénztárcabarát áron hozzájuthatunk, hiszen a legolcsóbb fajták alig kerülnek többe száz forintnál. Nemúgy a körte, aminek legkedvezőbb ára is jócskán háromszáz fölötti, de a nemes, rendkívül aromás vilmoskörtéért még mindig közel hétszáz forintot kérnek a kofák. Essen még szó a „rokonról”: a birskörtéről és birsalmáról, ami kiváló kompótalapanyag – ára: 300-380 forint kilója.

 

AktuálisvirágMindenszentek Napjapiackofa