2024.07.16, Kedd

Közösen báloztak a fehérvári felsőoktatási intézmények hallgatói

www.szekesfehervar.hu

2017.10.20. 15:32

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa, a Kodolányi János Főiskola, valamint az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának hallgatói számára immáron másodszor szervezték meg a Székesfehérvári Felsőoktatási Gólyabált.

A II. Székesfehérvári Felsőoktatási Gólyabálon a város felsőoktatási intézményeibe járó hallgatók találkozhattak egymással a Magyar Királyban. 

A klasszikus báli hagyományok szerint felépülő programot maguk a fiatalok kezdeményezték tavaly, hogy találkozhassanak a hallgatók az intézmények falain kívül is, a közös szórakozás alatt jobban megismerve egymást – ezt karolta fel Székesfehérvár Önkormányzata.

 

 

A Székesfehérvári Felsőoktatási Hallgatói Tanács javaslata sikeresnek bizonyult, a második bálra is nagyon sokan, nemcsak ’gólyák érkeztek koktélruhában, kisestélyiben és öltönyben a Hotel Magyar Királyba. A bált dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere nyitotta meg. „Nagyon örülök annak, hogy már második alkalommal szervezhetjük meg ezt a bált, mert ez azt jelenti, hogy a székesfehérvári felsőoktatás – köszönhetően a három jelenlévő intézménynek – folyamatosan fejlődik. Tudjuk azonban, hogy nemcsak a képzési palettának kell fejlődnie, hanem a diákéletnek is; az érintett korosztály nélkül azonban nem tudunk ilyen hagyományokat teremteni. Remélem, hogy az elkövetkező évtizedeket meghatározó egyetemi, főiskolai életet itt, Székesfehérváron a ma fiataljai alapozzák meg – ebben szeretném a hallgatók segítségét kérni.” – hangsúlyozta. 

 

 

A három fehérvári felsőoktatási intézmény hallgatói önkormányzatának képviselői is köszöntötték a résztvevőket. Holl Nándor, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusát képviselte, Horváth Petra, a Kodolányi János Főiskola HÖK-elnöke köszöntötte a bál résztvevőit, majd Takács Lolita, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar HÖK-elnöke is beszélt továbbá ott volt a fehérvári bálon Pausits Péter, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának gazdasági alelnöke is.

 

 

A Laguna Kulturális és Táncsport Egyesület látványos nyitótáncát színvonalas és fiatalos zenei produkciók követték: először a Funthomas Band partyzenekar táncoltatta meg a bálozókat, majd a 2010-ben alakult népszerű rockzenekar, az Intim Torna Illegál vette birtokba a színpadot. Természetesen idén választottak bálkirálynőt és bálkirályt – akiket meg is koronáznak éjszaka –, de a greenbox sarok segítségével bárkit különleges helyszínekre varázsoltak a fotósok. Nem maradhatott el a tombola sem, majd a sorsolást követően már Pixa ’vezényel’. Tóth Dániel, művésznevén Pixa több mint 10 éve van jelen a zenei iparban, mint rapper, zenei producer, hangmérnök, zenész és szerző. A Mizu szülőatyja hajnalig pörgeti majd a korongot, záróráig gondoskodva az önfeledt hangulatról.

Fotók: Simon Erika és Molnár Artúr

 

Galéria

AktuálishallgatóBudapesti Corvinus EgyetemKodolányi János Főiskola SzékesfehérvárÓbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar