2024.03.28, Csütörtök

Fehérvár Fényei – fáklyás felvonulás lesz az állatokért szombaton este Székesfehérváron

www.szekesfehervar.hu

2017.10.07. 10:06

Fehérvár Fényei mottóval ismét nagyszabású programot szervez az Állatok Világnapja tiszteletére a HEROSZ Fehérvári Állatotthona és a Dog Garden Kutyapanzió, Kutyanapközi és Kutyaiskola.

Hirdetés

Az állatbarátokat és kedvenceiket október 7-én, szombaton este fáklyás felvonulásra hívják, ami a Fehér Palotától a Belvároson át a Magyar Királyig tart.

A HEROSZ Fehérvári Állatotthona idén ünnepli 25 éves fennállását, ennek jegyében telik az év számos rendezvénye, köztük az Állatok Világnapja tiszteletére szervezett program is, melyet a hétköznapokban is szoros szakmai kapcsolatot ápoló Dog Gardennel közösen rendeznek. 

Krepsz Gyöngyi, a Fehérvári Állatotthon vezetője elmondta, hogy október 7-én, szombaton 19 órára várják az állatbarátokat, a szimpatizánsokat kedvenceikkel együtt a Fehér Palota Üzletközpont parkolójába. A rendezvény díjátadóval indul, ekkor hirdetik ki a 25 éves évfordulóra, általános iskolásoknak meghirdetett rajzpályázat és novellaíró pályázat eredményeit, a felhívásokra 55 rajz, illetve 10 novella érkezett. A díjátadó után lesz a fáklyás felvonulás, amely az üzletközponttól indulva a Palotai úti felüljárón, majd a Liszt Ferenc utcán, a Városház téren és a Fő utcán át tart a Hotel Magyar Királyig. A fáklyás menetet még színesebbé teszik a tűzzsonglőrök, akik a végállomáson is bemutatót tartanak, és itt lesz fényfestés is. A szervezők kérik, hogy a résztvevők hozzanak magukkal fáklyákat, vagy biztonságosan égő gyertyákat, mécseseket. 

 

 

A Fehérvár Fényei rendezvényről szólva Viza Attila önkormányzati képviselő arról szólt, hogy  bárcsak minden ember megértené azt, hogy felelőséggel tartozunk  az állatok iránt is. Példamutatónak nevezte a HEROSZ és a Dog Garden fáklyás felvonulását, amely a fiatalabb generációnak is üzen.   

Szintén az Állatok Világnapjához kapcsolódóan plakátkiállítás nyílt a Fehér Palota emeleti folyosóján. A plakátok az állatvédelem fontos elemeit ábrázolják, a tárlat október 8-ig látogatható. A programokra sok szeretettel vár minden érdeklődő a Fehérvári Állatotthon, valamint a Dog Garden Kutyapanzió, Kutyanapközi és Kutyaiskola.

AktuálisSzékesfehérvárheroszfelvonulás