2024.04.19, Péntek

Mától már a Budapest–Székesfehérvár-vasútvonalon is elérhető az e-bérlet

mavcsoport.hu

2017.09.18. 15:21

A MÁV-START az elektronikusbérlet-vásárlási lehetőség kiterjesztésével is igyekszik az utasok kedvében járni.

Hirdetés

A Budapest–Pusztaszabolcs vonalszakasz után szeptember 18-tól már a 30a számú, Budapest és Székesfehérvár közti szakaszon is válthatnak elektronikus bérletet azok, akik új típusú, 2016. január 1-jével bevezetett személyazonosító igazolvánnyal (eSzemélyi) rendelkeznek. A bérlet ebben az esetben nem egy nyomtatott dokumentum: a MÁV-START pénztárosai az eSzemélyin található chipre „írják fel”, vagyis azon rögzítik digitálisan a megvásárolt terméket. A vonatokon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók – a nyomtatott menetjegyekhez hasonlóan – a modern jegyértékesítési rendszerrel együtt bevezetett új fedélzeti eszközökkel tudják ellenőrizni a bérlet érvényességét.

Az eSzemélyire írt bérlet óriási előnye, hogy az utasnak nem kell papíralapú bérletet őriznie, magánál tartania, ráadásul 3%-kal kevesebbet kell fizetnie. A sokoldalú, új típusú személyazonosító igazolvány egy újabb funkcióját a vasúttársaság – a tapasztalatgyűjtés, a lehetőség 2018 elején várható országos kiterjesztésének előkészítése érdekében – innovatív megoldásokra nyitott utasaival együtt kívánja tesztelni.

A vasúttársaság új szolgáltatásáról az utasok a Déli pályaudvaron, Kelenföldön, Érd alsón, Tárnokon, Martonvásáron és Székesfehérváron található jegypénztárakban, vagy a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatnál érdeklődhetnek.

 

Forrás: mavcsoport.hu

AktuálisMÁV Start Zrtvasútvonal2017 szeptembere-bérletBudapest-Székesfehérvár