2024.04.26, Péntek

Elfogadták a Fejér megyei rendőrfőkapitány beszámolóját

fejer.hu

2017.07.03. 09:35

2017. június 29-én tartotta soros ülését a Fejér Megyei Közgyűlés a Megyeháza Dísztermében, melyen beszámolót hallgattak meg a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. évi munkájáról és döntöttek az új Hungarikum pályázati kiírás benyújtásáról is.

Hirdetés

A reggeli közgyűlésen több megyét érintő fontos témáról hangzottak el beszámolók és túlnyomórészt a megyei önkormányzat feladatához kapcsolódó javaslatokat fogadott el a közgyűlés. A Megyeháza Dísztermében ülésező testület elsőként döntött a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. évi munkájáról szóló beszámoló elfogadásáról.

Ezt megelőzően a beszámólóhoz kacsolódó szóbeli kiegészítésében Dr. Töreki Sándor, bűnügyi országos rendőr főkapitány-helyettes kiemelte, hogy a szakmai mutatók szépen alakultak és a megye lakosságának megelégedettsége a rendőrök munkájával kielégítő, amely mint mondta nagyon fontos.

Dr. Varga Péter megyei rendőrfőkapitány kiemelte, hogy nem keletkezett közbiztonsági deficit a határon való szolgálatteljesítések miatt. Elmondta, hogy a regisztrált bűncselekmények száma 10 ezer alá csökkent a megyében. A kiemelt bűncselekményeknél javult a felderítési mutató, ezek közül emberölés nem maradt felderítetlenül. A rendőr főkapitány kiemelte, hogy munkájukat nagymértékben segítik a polgárőrök is. Továbbra is fő célnak nevezte a lakosság biztonság érzetének növelését, a megye rendőreivel szembeni bizalom erősítését.

A Közgyűlésen a frakciók vezetői valamint a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke felszólalásaikban egyhangúlag kifejezték megelégedettségüket és köszönetüket Fejér megye lakossága közbiztonsága érdekében végzett kiemelkedő munkájukért a megyei kapitányságok vezetőinek és rendőreinek.

Ezt követően a közgyűlés döntött a Fejér Megyei Önkormányzat 2017. évi költségvetésének módosításáról és a Fejér Megyei Közgyűlés 2017. II. félévi üléstervének javaslatáról. Elfogadták a közgyűlés tagjai a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács 2016 évi munkájának és a Fejér Megyei Értéktár Bizottság 2017. I. féléves munkájának beszámolóját. Döntöttek továbbá a Hung-2017 kódjelű, új pályázati kiírás benyújtásáról is. Dr. Molnár Krisztián elismerően beszélt a közgyűlésen a Fejér Megyei Értéktár Bizottság munkájáról, melynek köszönhetően 31 minőségi értéket számlál az értéktár. Kiemelte valamint a legutóbbi Hung-2016. pályázat keretében az általános és középiskolás korosztály számára meghirdetett és megvalósított nagysikerű vetélkedőt. A Fejér megyei középiskolás Hungarikum vetélkedő első helyezett csapata nyerte meg ugyanis az országos Kárpát-medencei vetélkedő döntőjét, amellyel tovább öregbítették Fejér hírnevét.

 

Forrás: fejer.hu

AktuálisFejér Megyei Rendőr-főkapitányságmegyei közgyűlésFejér Megyei KözgyűlésFejér Megyei Önkormányzat