2024.03.29, Péntek

Extrémsport-központ alakulhat a Velencei-tónál

szpi.hu

2017.06.11. 13:35

A vállalkozó szellemű Zsilák testvérek egyedi szolgáltatásokat nyújtó extrémsport-központot hoznának létre Agárd és Gárdony környékén.

Hirdetés

Tervüket a 18-30 év közötti fiataloknak szóló „Vállalkozz Magyarország! Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” elnevezésű, EU-s forrású program keretében akarják megvalósítani. Vállalkozói tudással való felvértezésükben, üzleti tervük elkészítésében és későbbi mentorálásukban is a Széchenyi Programiroda segíti őket, térítésmentesen. 

Zsilák Kinga rekreáció-szervező és egészségfejlesztő szakon végzett, és az extrém sportok szerelmese. Öt évet szörfoktatóként, másfelet pedig sziklamászás oktatóként dolgozott, emellett lovagol, vitorlázik és windsurf-fel szeli a habokat. Utóbbi sportágban, női szlalom kategóriában országos bajnok lett, idén az Európa-bajnokságon szeretne indulni. Testvére, Gergő az extrém sportok megörökítésére szakosodó fotógráfus, ezzel a hazai üzleti világban szinte egyedi szolgáltatás elindítására összpontosít, ami jól illeszkedik közös vállalkozásuk profiljába.

A testvérpár vállalkozása elsőként szörf, vitorlázás, állószörfölés (SUP) és heveder-akrobatika (slackline) oktatással és edzési lehetőséggel várja majd az érdeklődőket, de idővel egyéb úttörő sportágak közönséggel való megismertetésére is lehetőséget adnak. A Széchenyi Programiroda támogatásával elérni kívánt végső céljuk, hogy az extrém sportoknak egy új központja jöjjön létre a Velencei-tónál. Kinga és Gergő üzleti tervét már elfogadták, így vállalkozásuk megalapítását követően 3 millió forint uniós támogatásra pályáznak az NGM erre a célra elkülönített keretéből.

A Széchenyi Programiroda két régióban is várja a hasonló, vállalkozó szellemű fiatalokat. A Közép-dunántúli régióban eddig összesen 732-en, az Észak-alföldi régióban 1452-en regisztráltak a programra. A projektről bővebb információkat a vallalkozzmagyarorszag.hu oldalon szerezhetnek az érdeklődők, ahol egyben a programra is jelentkezni lehet.  

 

Forrás: szpi.hu

AktuálisVelencei-tóextrémsport-központZsilák testvérekSzéchenyi Programiroda