2024.04.25, Csütörtök

Országos diákkonferenciát rendeznek a Dunaújvárosi Egyetemen

infodunaujvaros.hu

2017.03.22. 11:36

2017. április 6 – 8. között a Dunaújvárosi Egyetem közel 700 vendéggel lesz a 33. Országos Tudományos Diákköri Konferencia műszaki szekciójának a házigazdája.

Hirdetés

Sajtótájékoztatón ismertette Dr. András István rektor, Dr. Palotás Béla tudományos és kutatási rektorhelyettes, az OTDK szervező bizottságának elnöke, Mészáros Virág, az egyetem kancellárja és Dr. Melkovics János, a Kerpely Antal kollégium igazgatója, az OTDK szállás- és étkezés-bizottsága elnöke a lebonyolítás programját.

Dr. András István kiemelte, hogy a rendezvény növeli egyetemünk presztízsét, megköszönte Palkovics László oktatási államtitkának és Dr. Dorkota Lajosnak, a Magyar Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének, hogy elvállalták a rendezvény fővédnökének a tisztét.

Mészáros Virág az előkészítő munka méretét, és erőfeszítéseit vázolta a sikeres lebonyolítás érdekében, amit mindenkinek megköszönt. Kitörési pont az egyetemnek egy ilyen műszaki konferencia megrendezése. Négy szponzor (a Budapesti Műszaki Egyetem, a Magyar Autóműszaki Felsőoktatási Alapítvány, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Tehetségprogram) pénze már beérkezett, ami biztosította a gördülékeny szervezést.

Dr. Palotás Béla azzal kezdte, hogy 414 dolgozatot neveztek, amelyek bemutatását 53 tagozatban tervezik megoldani. A dolgozatok bírálatát elvégző zsűri az elnökkel együtt 3, esetleg 4 tagból áll. Arra ügyelni fognak, hogy egy-egy zsűriben ne vegyen az részt, akinek az egyeteméről, főiskolájáról való az adott dolgozat elkészítője. A konferencián mintegy 430 dolgozatát bemutató hallgatóhallgató 164 zsűritag, kb. 30 konzulens, témavezető, továbbá az Országos Tudományos Diákköri Tanács Műszaki Tudományos Bizottsága 15 tagja, azaz közel 700 fő lesz egyetemünk vendége. Öt határainkon túli, magyar anyanyelvű zsűritag és 43 határainkon túlról érkező diákköri előadó is a konferencia résztvevője lesz.

A résztvevők csütörtök délelőtt a vasműben s nyersvas és acélgyártást tekinthetik meg, de szerepel a programban a Hamburger Hungária (papírgyártás), és a Hankook Tire (gumiabroncs-gyártás)megtekintése is. A szabadidőben színházi előadásra visszük vendégeinket, de lesz humoros előadó est (Kovács András Péter, Felméri Péter) és lesz zenés összejövetel is.

Az egyetem kancellárja által nem említett tíz további szponzor: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Magyar Tudományos Akadémia, Országos Tudományos Diákköri Tanács, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Járműipari Tudásközpont, ÍSD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt., Crown International Kft., Magyar Hegesztési Egyesület, Diákhitel Központ Zrt., Wing Zrt., SAS Institute akft., Flexman Robotics Kft.
Így meglesz a fedezete a mintegy 28 millió forintos rendezvénynek.

Dr. Melkovics János többek között elmondta, hogy a vendégek étkeztetését a Campus Étterem fogja megoldani, a szállást jórészt az egyetemi kollégiumok nyújtják olyanképpen, hogy a hallgatók hazatérve átadják helyeiket, de elszállásolnak vendégeket a Klub Hotelben is.

Egy kérdésre válaszolva Melkovics János elmondta, hogy örülnek, ha több-kevesebb vendég hallgató elhívja hozzátartozóját is Dunaújvárosba, de ilyen esetben egyénileg kell a szállást megoldani. A konferencia nyilvános, azon a hozzátartozók is részt vehetnek. Sőt örül a Dunaújvárosi Egyetem minden szervezője és vezetője, ha a konferencia vendégei elviszik egyetemünk jó hírét.

AktuálisDunaújvároskonferenciaDunaújvárosi Egyetem2017Országos Tudományos Diákköri Konferencia