2024.04.26, Péntek
Közel száz ember életét mentették meg a velencei-tavi rendőrök
Fotó: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Közel száz ember életét mentették meg a velencei-tavi rendőrök

police.hu

2017.03.02. 10:30

Dr. Sági János rendőr ezredes, a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetője 2017. február 28-án állománygyűlés keretében értékelte a Gárdonyi Rendőrkapitányság 2016. évben végzett munkáját.

Hirdetés

Az ezredes megítélése szerint a rendőrkapitányság eredményes évet zárt, a célkitűzéseket megvalósították, ezért megköszönte az állomány fegyelmezett helytállását.

A rendőrkapitány kiemelte értékelője során, hogy a turisztikai időszakban munkatársai 98 esetben mentettek embereket a Velencei-tóból. A témával kapcsolatban arra is kitért, hogy szeptemberben a rendőrkapitányság adott otthont a XV. Országos Vízirendészeti Rendőrjárőr Versenynek, ahol kollégái bronzérmet szereztek. A 2016. évben a rendőrkapitányság illetékességi területén kiemelt életellenes bűncselekmény nem történt. Ez igaz a nyári szezonban megtartott rendezvényekre is, amik rendkívüli esemény nélkül zajlottak le. Dr. Sági János beszámolt arról, hogy csökkent a 10 000 lakosra jutó bűncselekmények és a halálos végkimenetelű balesetek száma. 

Az értekezleten dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kivételesre értékelte a Gárdonyi Rendőrkapitányság szakmai tevékenységét és megköszönte az állomány elhívatottságát és külön köszönetet mondott családtagjaiknak is, akik ebben támogatták a rendőröket.

Aktuális2016évértékelőVelencei-tóGárdonyi Rendőrkapitányság