2024.04.19, Péntek

2016-ban is kiválóan helytálltak a megye önkéntes tűzoltói

Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.02.13. 09:31

2017. február 9-én, Székesfehérváron a megye önkéntes tűzoltó egyesületei részére tartott éves értekezletet a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Hirdetés

A rendezvény szervezője, Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő köszöntötte a résztvevőket. A főfelügyelő megköszönte az önkéntes tűzoltók 2016-ban tanúsított helytállását, és kiemelte a rendszeres, napi kapcsolattartás fontosságát, amely az elmúlt évben is eredményes együttműködéshez vezetett.

Az elmúlt esztendőt összegezve megállapítható, hogy az önkéntes tűzoltók egyre több káreset felszámolásában vállalnak szerepet, több alkalommal elsőként érkeznek ki a tűz- és káresetek helyszínére. Összesen több mint 200 alkalommal vonultak segítséget nyújtani 2016-ban. A megyei tűzoltósági főfelügyelő kitért még a káresetekkel összefüggő elektronikus adatrögzítés menetére, a tavalyi pályázatok tapasztalataira.

A Fejér megyei katasztrófavédelem polgári védelmi főfelügyelője, Nagy Lajos tűzoltó alezredes összefoglalót adott az önkéntes mentőcsoportok részére 2017-ben tervezett gyakorlatokról. A gazdasági igazgatóhelyettesi szervezet részéről Szokol Patrícia tűzoltó százados ismertette a katasztrófavédelem szakmai pályázatához kapcsolódó pénzügyi elszámolás elemeit. Az értekezleten Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes képviselte a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetséget. 

Aktuáliskonferenciaévértékelés2016önkéntes tűzoltó egyesületFejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság