2024.03.28, Csütörtök

A dunaújvárosi piac délkeleti sarka is lefedésre kerül

infodunaujvaros.hu

2017.01.17. 14:59

Szabad utat adott a városi piacra tervezett megoldásnak a legutóbbi ülésén a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság.

Hirdetés

Huszonöt napirendi pontot véleményezett, illetve támogatott szerdán a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság. Közöttük az a javaslat számíthat lakossági érdeklődésre, amely előirányozza a városi piac dél-keleti oldalán levő árusítóhelyek lefedésére irányuló vállalkozási szerződés megkötése a DVG Zrt.-vel. Az ott levő árusítóhelyek lefedése a javaslat szerint indokolt, mert a terület jobban hasznosítható lesz. Ezért az önkormányzat vállalkozó szerződést kíván kötni a város cégével bruttó 2,2 millió forintért. A bizottság támogatta az előterjesztést, de a 19-i közgyűlés mondhatja ki a végső szót.

Egyetértett a bizottság Cserna Gábor, valamint a három alpolgármester illetményének és költségtérítésének módosítását, amit törvényváltozás tett szükségessé. Támogatta a testület s helyi lakásrendelet olyan módosítását, hogy öt jelenleg üres önkormányzati lakást átsoroljanak szakemberlakássá, továbbá néhány – szintén a közgyűlés elé kerülő – szerződésmódosítást.

Tíz korábbi önkormányzati támogatás elszámolását is véleményezte ezúttal a bizottság, majd levette azt az előterjesztést, amely a Kereskedelmi

Szakgimnáziumhoz optikai kábel kiépítését irányozta elő. A kifogás, hogy az iskola mellett tavaly felújított parkoló sort kellene megbontani a munka miatt. Előbb helyszíni bejáráson kell dönteni, hogy fúrással megoldható- e a kábelfektetés.

AktuálisDunaújvárosvárosi piacGazdasági és Területfejlesztési Bizottságárusítóhelyek lefedése