2024.04.26, Péntek

Környezetvédelmi vetélkedőt rendeztek Fejér megyében

szekesfehervar.hu

2016.12.09. 16:28

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Megyei Környezetvédelmi és Egészségügyi Vetélkedőt, a Bugát Pál Középiskolában. Izgalmas és érdekes feladatok várták a résztvevő diákokat.

Hirdetés

A megyei megmérettetés célja, hogy a diákok jobban megismerjék a környezetvédelmet és bepillanthassanak a Bugát Pál Középiskola életébe is. A versenyre az egész megyéből jelentkeztek általános iskolások, a megmérettetést elsősorban a nyolcadikos diákoknak javasolták.

A Bugát Iskolában a környezetvédelmi szakképzés célja olyan szakemberek biztosítása a környezetvédelmi hatóságok, az ipari és mezőgazdasági üzemek és települési önkormányzatok számára, akik önállóan vagy beosztott munkatársként dolgoznak a víz- talaj- és levegőtisztaság-védelemmel és rezgésellenőrzéssel, hulladékgazdálkodással és a kapcsolódó méréstechnikával összefüggő feladatok megoldásán. A képzési cél magába foglalja olyan személyiség formálását is, aki a mindennapi életben is aktívan részt vesz a társadalmi környezetvédelmi szemlélet kialakításában.

Az iskola minden év végén megrendezi hagyományos környezetvédelmi vetélkedőjét, ahová egész Fejér megyéből jelentkeztek általános iskolások. A megmérettetést elsősorban a nyolcadikos diákoknak javasolják. A verseny mellett hagyományosan környezetvédelmi tárgyú kiállításnak is helyet ad az intézmény.

AktuálisFejér megyeközépiskolásokvetélkedőkörnyezetvédelem