2024.03.29, Péntek

Ismét útnak indul a Nyitott Tornatermek program

szekesfehervar.hu

2016.12.31. 13:21

Ingyenes sportolási lehetőségek várják a mozogni vágyókat 2017. január 3-tól a hét minden napján a Nyitott Tornatermek program keretében. A foglalkozásokon felvett tiszta talpú sportcipőben vagy tornacipőben, sportöltözetben és a megfelelő saját sporteszköz biztosításával lehet részt venni.

Hirdetés

Székesfehérvár Önkormányzata kezdeményezésére és működtetésében, a lakosság részére 2017. január 3-től egészen 2017. június 15-ig – az iskolai szünetek és az ünnepnapok kivételével – díjmentes sportolási lehetőséget biztosítanak. Az ingyenes Nyitott Tornatermek program 2004-ben indult útjára Székesfehérvár Önkormányzata támogatásával. Az országos tekintetben is egyedülálló és példaértékű kezdeményezés a város Egészségfejlesztési Tervének is szerves részét képezi. Az országosan is egyedülálló programsorozat több mint 4 000 embert mozgat meg hetente. A program összeállításakor minden korosztályra odafigyeltek, így az ovisoktól a nyugdíjasokig mindenki találhat a maga számára hasznos foglalkozást. A szervezők változatos mozgásformákkal, 25 helyszínen, 19 féle sportolási lehetőséggel várják az érdeklődőket a hét minden napján.

Az egészségjavító és egészségmegőrző tornák közül továbbra is minden városrészben igénybe vehető lesz a nyugdíjas gyógytorna és a női zenés kondi torna. A foglalkozásokat – a lakosság igényeit figyelembe véve – könnyen megközelíthető helyszíneken, délutáni-esti időpontokban tartják meg. Ezen kívül újra elindul a nagy népszerűségnek örvendő ovis torna, a családi sport-kategóriába tartozó asztalitenisz és a tollaslabda, a csapatsportok közé sorolt röplabda, kosárlabda és teremfoci, illetve a floorball és a teke is. A foglalkozásokat minden helyszínen az adott sportág szakmai vezetői felügyelik és irányítják.

A foglalkozásokon sportöltözetben, a helyszínen felvett tiszta talpú sportcipőben, vagy tornacipőben, saját sporteszközzel – polifoam matraccal, asztalitenisz és tollaslabda ütővel – vehetnek részt a sportolni vágyók. Előzetes bejelentkezésre nincs szükség, az érdeklődők érkezési sorrendben foglalhatják el a tornatermeket a megadott helyszíneken és időpontokban. Fontos tájékoztatás, hogy mindenki saját felelősségére vehet részt az órákon! A foglalkozások előtt a háziorvossal történő egyeztetést minden résztvevőnek ajánlják! A sportsérülések elkerüléséről és kezelésükről további részletes információ a www.sportorvos.hu oldalon található.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata kezdeményezésére és működtetésében, a lakosság részére ( 2017. 01. 03. - 2017. 06. 15.-ig ) időszakban (az iskolai szünetek és az ünnepnapok kivételével) a felsorolt díjmentes sportolásra nyílik lehetőség: Jelentkezés, érkezési sorrendben a megadott helyszíneken a meghatározott időben, a helyszínen felvett tiszta talpú sportcipő vagy tornacipő, sportöltözet és a megfelelő saját sporteszköz (saját polifomot, asztalitenisz ütőt, tollaslabdaütőt a résztvevőknek kell maguknak biztosítaniuk)! Minden résztvevő a saját felelősségére vesz részt a sportolási lehetőségeken! Részletes információ a programokról: www.szekesfehervar.hu Sport/ Tömegsport/ Nyitott tornatermek oldalon érhető el.

AktuálisSzékesfehérvársportNyitott Tornatermek program