Középiskolás hallgatók személyesen tanulhattak a Károlyi Kastély konyhafőnökétől, Varga Gergelytől, valamint szakácsaitól.
Az erre az alkalomra felépített látványkonyhában interaktívan részt vehettek a Károlyi család kedvenc ételeinek elkészítésében is. A nap folyamán olyan gasztronómiai érdekességekkel ismerkedhettek közelebbről, mint például a kézműves sajtok érlelése, vagy éppen a hentesáru termékek elkészítése, de sütemények elkészítésébe, és a Gálavacsora terítési folyamataiba is bepillanthattak.
A résztvevők kérdőívben adott visszajelzései alapján a rendezvény csillagos ötöst kapott, így remélhetőleg a Károlyi Gasztro Akadémia rendezvénnyel hagyományt teremthetnek, és jövő évben ismét lesznek érdeklődő diákok.
Először alkalmazták Magyarországon és rögtön 36 méteres magasságban a PERI moduláris homlokzati állványrendszerét. Budapest szívében, Ferencvárosban a fenntartható építészet jegyében elkészült Metrodom Green 513 lakásos épületének homlokzatát összesen 7000 négyzetméteren borítják örökzöld növények. A lenyűgöző látványt nyújtó zöldfalak kialakítását az első ütemben a PERI állványrendszerei segítették.