2024.03.29, Péntek

Az "Év legvirágosabb étterme" díjat a székesfehérvári Diófa étteremnek ítélték

mti

2016.11.19. 12:02

Pénteken Kaposváron tartották a Virágos Magyarországért elnevezésű környezetszépítő verseny díjátadó ünnepségét.

Hirdetés

Kaposvár és Tihany kapta idén a Virágos Magyarországért elnevezésű környezetszépítő verseny fődíját, így a somogyi megyeszékhely és a Veszprém megyei község képviselheti Magyarországot az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén (Entente Florale Europe).

Az idén benevezett 285 település közül Kaposvár az ötvenezer lakos feletti, Tihany a kétezer feletti kategóriában is nyert, a bírálók az ötvenezer lakos alatti települések között Jászfényszaru, a kétezer alattiaknál Telkibánya, a budapesti kerületek közül a XVIII. kerület eredményeit értékelték a legtöbbre.


Az idei verseny kiemelt témája azon éttermek keresése volt, ahol nagy figyelmet szentelnek a gondozott környezetre, a virágosításra. Ennek mentén Rozmaring-díjat kapott a tahitótfalui Bodor Major, az encsi Anyukám mondta, a Bőszénfai Szarvasfarm Vadétterme, a sümegi Terazza Bistro, a tiszafüredi Öreg Halász Étterem, a paloznaki Sáfránkert Étterem, a nagykanizsai Szőlőskert Étterem, a szolnoki Galéria Étterem és a hódmezővásárhelyi Bandula Kisvendéglő.


Az "Év legvirágosabb étterme" díjat a székesfehérvári Diófa étteremnek ítélték, turisztikai különdíjban részesült Balatongyörök és Gyula idegenforgalmi, valamint virágos szempontból is kiemelkedő teljesítményéért.


A turisztikai ügynökség Guller Zoltán vezérigazgatónak az eseményen elmondott beszédéből idézve azt írta: egyik legfontosabb céljuk a minőségi turizmus irányába való elmozdulás, ehhez virágos ország, rendezett, vonzó, szép és stílusos települések kellenek.
A vezérigazgató úgy vélte, Magyarország jó úton jár, sokat fejlődött ezen a téren, amit Mosonmagyaróvárnak és Dunakilitinek az idei Európai Virágos Városok és Falvak versenyében nyert ezüstérmei és más díjai is bizonyítanak.

    
A program 12 ország mintegy 25 ezer települése között teremt kapcsolatot és több mint 50 millió embert mozgósít. Az európai versenyen a magyarországi indulók eddig 9 arany-, 25 ezüst- és 10 bronzérmet szereztek, további 10 települést pedig Európa-díjjal jutalmaztak.

AktuálisSzékesfehérvárszékesfehérvári Diófa étteremÉv legvirágosabb étterme