2024.04.23, Kedd

Ismét egy nyugdíjba vonuló gazda kapta a Bokodi Sándor-díjat

kormany.hu

2016.12.14. 09:56

Az ország megújulása csak a magyar falvak, a magyar vidék megújulásával együtt valósulhat meg – jelentette ki Nagy István a Bokodi Emléknapon, Mányban. Emellett hozzátette, hogy az ifjúság számára példaképekre is szükség van.

Hirdetés

A földművelésügyi miniszterhelyettes kiemelte, az agrárium jövőbeni zavartalan működése elképzelhetetlen a fiatal gazdálkodók nélkül. Az ifjúságnak pedig olyan példaképekre, van szükségük, akik nagy hatással vannak a falura, valamint az egész mezőgazdaságra – tette hozzá Nagy István.

Nagy István aláhúzta, Bokodi Sándor – aki a hazai nóniusz lótenyésztés egyik szakértőjévé vált, és az elsők között volt, aki magángazdálkodásba kezdett az országban – élő örökséget hagyott maga mögött, mivel a Földművelésügyi Minisztérium kormányzati programjában több olyan elem is szerepel, amit ő maga is képviselt. Így a termelői piacok, a gyermekek egészséges étkeztetése, valamint a rövid ellátási lánc kérdése.

2010-ben éppen Bokodi Sándor falujában, Mányon, a Hársfadombi Általános Iskolában jelentette be Fazekas Sándor agrárminiszter, hogy a helyben termelt terményeket közbeszerzési eljárás nélkül vásárolhatják meg a közétkeztetéssel foglalkozók, az iskolai menzák, a szociális étkeztetést végzők. Bokodi Sándor álma teljesedett be azáltal, hogy a családi gazdálkodók előtt megnyíltak a helyi élelmiszer-termelés, -feldolgozás és -értékesítés új lehetőségei. Az előző évek hagyományait követve idén is egy fiatal és egy nyugdíjba vonuló gazda vehette át a Bokodi Sándor-díjat.

Az elismeréseket Haluska Istvánnak és Vörös Jánosnak Nagy István földművelésügyi miniszterhelyettes és Konrád Istvánné, a Magyar Piac Szövetkezet elnöke adta át.

Helyi hírekFejér megyeBokodi Sándor-díjMány községagrárium