2024.03.02, Szombat

Új kerékpárutat kaphat Gárdony

2016.04.25. 15:03

Hirdetés

Beadta pályázatát Gárdony Önkormányzata egy 3,3 km hosszú kerékpárút építésére a „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” című TOP-3.1.1-15 jelű pályázati kiírásra - olvasható az önkormányzat weboldalán.

 Ahogy a pályázati kiírás címe utal is rá, a pályázat célkitűzései között elsősorban az alacsony szén-dioxid-kibocsátással járó stratégiák támogatását tűzte ki célul valamennyi területtípuson, de különösen a városi területeken, ideértve a fenntartható városi mobilitás és a kibocsátás-csökkentést előmozdító alkalmazkodási intézkedések támogatását.

A város olyan fejlesztést tervez, amely bekapcsolódik a meglévő kerékpárforgalmi hálózatokba, segíti a Csirib és Zichiújfalú felöl érkező lakosok munkába és városközpontba való biztonságos eljutását, és olyan turisztikailag is fontos területeket tár föl, amely már régóta vágyott fejlesztési területe a városnak – nevezetesen a Bikavölgyi patak (Határ árok patak) is elérhető lenne kerékpárral. Amennyiben nyer a pályázat, a Határ út eddig nem aszfaltozott területe a patakig szilárd burkolatot kap és a mára balesetveszélyessé vált Kossuth utca nagy része kiszélesítésre és kerékpársávval való kiegészítésre kerül, továbbá - gyalogos és kerékpársávval - feltárásra kerül a Posta utcai sétány első szakasza. 

A tervezett nyomvonal: Gyógyfürdő előtti kerékpárútból leágazva – Határ út – Határ-árok – Kossuth utca – Posta utca – a Szabadság úti kerékpárútba a Halászó kisfiúnál becsatlakozva

A tervezett kezdés idén júniusban lenne, a befejezés pedig 2018 május végén. A projekt tervezett összköltsége 348 millió Ft, 100%-os támogatás mellett.

forrás: gardony.hu 

Galéria

Helyi hírekkerékpárútTOPgárdonyfenntartható közlekedés