2024.04.18, Csütörtök
Átadták Az Év Múzeuma díjakat
Illusztráció: Pixabay

Átadták Az Év Múzeuma díjakat

MTI

2023.06.05. 16:06

Az Év Múzeuma díjat 1996-ban alapította a Pulszky Társaság, célja az elmúlt évben jelentős eredményeket felmutató muzeális intézmények díjazása.

Hirdetés

Idén Az Év Múzeuma elismerést a "nagy múzeumok" kategóriájában a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a "kis múzeumok" kategóriájában a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum nyerte el - közölték a szervezők az MTI-vel hétfőn.

Az ICOM Magyarország különdíját a Tatai Német Nemzetiségi Múzeum, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége különdíját a zalaegerszegi Göcseji Múzeum, az Országos Közgyűjtemények Szövetsége különdíját a cigándi Bodrogközi Múzeumporta munkatársai vehették át a Ludwig Múzeumban vasárnap rendezett Sokszínű múzeum című konferencián és díjátadón - áll a közleményben.

Az indoklás szerint a "nagy múzeumok" kategóriájában Az Év Múzeuma 2023 elismerést a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum egyebek mellett sokrétű, stratégiai alapú - többek között az egész életen át tartó, élményalapú tanulás és ismeretátadás területén végzett - példamutató, úttörő jellegű fejlesztéseiért, az Erdély tájegység bemutatásáért, a hazai múzeumügyet szolgáló, hosszú évek óta folytatott szakmai tudásmegosztásért nyerte el.

A "kis múzeumok" kategóriájában Az Év Múzeuma 2023 elismerést a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum az intézmény nagyszabású fejlesztéséért, valamint a település fejlődését és megtartó erejét támogató innovatív tevékenységéért érdemelte ki.

Az Év Múzeuma díjat 1996-ban alapította a Pulszky Társaság, célja az elmúlt évben jelentős eredményeket felmutató muzeális intézmények díjazása.

Országos hírekmúzeumkultúraSkanzenSzabadtéri Néprajzi MúzeumÉv Múzeuma