2024.03.29, Péntek
Él a zene! - Számos helyszínen csak magyar zenét játszanak majd a magyar könnyűzenei nap alkalmából
Borítókép: Él a zene!/facebook online esemény

Él a zene! - Számos helyszínen csak magyar zenét játszanak majd a magyar könnyűzenei nap alkalmából

MTI

2023.05.02. 12:10

Idén csaknem kétezer üzletben, hipermarketben és szállodában fog kizárólag magyar zene szólni május 11-én, jövő héten csütörtökön az Él a zene! nevet viselő kezdeményezésnek köszönhetően - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Hirdetés

Az esemény célja, hogy előtérbe helyezze a magyar szerzőket, előadókat és dalokat.

A kezdeményezéshez idén sportesemények is csatlakoztak, így a szegedi kajak-kenu világkupán és a Tour de Hongrie kerékpárversenyen is hazai előadók dalai hangzanak el május 11-én. Emellett a megmozduláshoz számos zeneipari szereplő, rádió és zenetévé is csatlakozott.

Mint írták, az Él a zene! a magyar könnyűzene napja hivatott lenni. A kezdeményezés 2022-ben indult, ekkor csaknem ezer magyarországi üzletben szólt egy napon át kizárólag magyar zene.

Az Él a Zene! idén jelentősen kibővült

Az ügyet felkarolta négy háttérzene-szolgáltató, a MoodMedia, a 3G Multimédia, Music Engine és a KittoMedia, így csaknem kétezer üzletben, bútoráruházban, gyorsétteremben, hipermarketben, szállodában, fitneszteremben, cukrászdában, liftben, valamint raktárépületben fog szólni a magyar zene május 11-én.

A kezdeményezéshez sok rádió és zenetévé csatlakozott, köztük a Radiocafé, a Karc FM, a Manna FM, a Magyar Katolikus Rádió, a Klasszik Rádió, a debreceni Campus Rádió, a nyíregyházi Mustár FM, a Marosvásárhelyi Rádió, a pozsonyi Pátria Rádió, a Sláger TV, valamint a Dikh TV és Rádió.

A csatlakozó médiumok legtöbbje kizárólag magyar zenét játszik május 11-én. Szintén részt vesz a programban több mint 100 iskolarádió a DUE Médiahálózat szervezésében.

A közlemény szerint a szervezők a közreműködőknek egy dallistát is kiajánlottak, amely jelentős részben induló együttesek szerzeményeit tartalmazza, ezzel külön felhívva a figyelmet a friss, nagyközönség előtt még ismeretlen magyar előadókra.

Az Él a zene! négy ismert szerzőt, előadóművészt kért fel, hogy nagykövetként népszerűsítsék a magyar könnyűzene napját: Orsovai Renit, a Nene énekesnőjét; Lábas Vikit, a Margaret Island énekesnőjét; Fekete Giorgiot, a Carson Coma énekesét és Likó Marcellt, a Vad Fruttik énekesét.

Az Él a Zene! magyar könnyűzenei nap szervezője a Fülesbagoly Alapítvány, támogatója az Artisjus Egyesület, stratégiai partnere az Előadóművészi Jogvédő Iroda, a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége, a Music Hungary Szövetség és a WMMD médiaszolgáltató.

Országos hírekzenerádiókönnyűzenemagyar zeneelőadók