2024.03.28, Csütörtök
A fekete kakas című előadással indul újra a Déryné Program Országjárás alprogramja
illusztráció - pixabay

A fekete kakas című előadással indul újra a Déryné Program Országjárás alprogramja

MTI

2021.05.13. 14:01

Az országjáró előadások célja, hogy színvonalas színházi produkciókat juttassanak el a legkisebb falvaktól egészen a nagyvárosokig.

Hirdetés

A fekete kakas című előadással indul újra a Déryné Program Országjárás nevű alprogramja; az első állomás május 14-én Kincsesbánya lesz, ahol Fabók Mancsi Bábszínháza produkcióját láthatja a közönség.

A jelenleg 507 regisztrált befogadóhelyet és 54 produkciót tömörítő Országjárás alprogram idei évre megszervezett 208 előadásából májusban 17 valósulhat meg

- olvasható a Déryné Program szervezőinek MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, Fabók Mariann, a Fabók Mancsi Bábszínháza alapítója a kényszerű leállás utáni újrakezdésről elmondta: az előadásokat fel kell újítani, rengeteg dolguk van és reméli, hogy sikerül ugyanonnan folytatni a munkát, ahol abbahagyták.

 

A program keretében több mint 700 előadást tekinthetnek meg az érdeklődők

Elmondta, hogy tavaly a Déryné Programban két előadást vittek Kincsesbányára: A halhatatlanság országa és Azért a kis bolondságért... címmel. A héten Mikszáth Kálmán A fekete kakas című novellájából készült előadásukkal látogatnak el a településre.

Az Országjárás alprogramban jelenleg csaknem 700 előadást szerveznek, azzal a céllal, hogy színvonalas színházi produkciókat juttassanak el a legkisebb falvaktól egészen a nagyvárosokig.

Májusban többek között az Esztergomi Várszínház, a Hevesi Sándor Színház, a Turay Ida Színház, a Magyarock Dalszínház, a Klebersberg Kulturkúria, a Zenthe Ferenc Színház és a Szegedi Pinceszínház előadásait láthatja a közönség a programban.

A kincsesbányai nézők mellett Kőszeg, Nádasd, Kiscsősz, Mezőkovácsháza, Molnaszecsőd, Tamási, Zalaszentgrót, Nagykanizsa, Vasvár, Csehimindszent, Lepsény, Iregszemcse, Uzsa és Békéscsaba közönsége láthatja a produkciókat.

Országos hírekszínházZenthe Ferenc SzínházDéryné Programországjáró színház