2024.04.19, Péntek
Itt a tavasz, megjelentek a munkagépek az utakon
police.hu

Itt a tavasz, megjelentek a munkagépek az utakon

police.hu

2021.03.30. 13:19

Kérjük, fogadják meg a balesetmegelőzési szakemberek ajánlásait.

Hirdetés

A tavaszi mezőgazdasági munkák során a települések be- és kivezető útjain, a szántóföldekről becsatlakozó földutakon várhatóan jelentősen megnövekszik a tehergépkocsik, valamint a mezőgazdasági munkákban résztvevő járművek száma. Ezen járművek vagy szerelvények nagy méretéből és alacsony sebességéből adódóan több helyen számíthatnak arra, hogy feltorlódik a forgalom. A munkagépek mögött haladó járművek vezetői közül sokaknak elfogy a türelme, úgy érzik, hogy kénytelenek előzni, ezáltal megnövekszik a balesetveszélyes szituációk kialakulásának lehetősége is. 

Találkozhatunk olyan helyzettel is, amikor a megváltozott időjárási viszonyok következtében a munkagépek és a hozzákapcsolt vontatmány kerekei sarat hordanak fel úttestre, melynek hirtelen kikerülése, vagy a ráhajtás okozhatja a jármű megcsúszását.

Tanácsoljuk, hogy közlekedésük során legyenek figyelmesek és türelmesek! A mezőgazdasági járműveket fokozott óvatossággal közelítsék meg, az előzést körültekintőbben végezzék, és tartsanak nagyobb oldaltávolságot!

Országos hírekmezőgazdaságmunkagépJász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság