2024.03.28, Csütörtök
Megtartják a 2021-es Educatiot
Fotó: SchisCom

Megtartják a 2021-es Educatiot

2020.11.18. 15:44

Új helyszínt és időpontot kapott a felsőoktatás irányába tendáló diákok éves nagyeseménye, az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás: a szervezők friss bejelentése szerint már biztosan megrendezik, 2021. január 21-23. között az online térben, egy úttörőnek számító virtuális expo keretében.

Hirdetés

 – Huszonegyedjére hozzuk tető alá a kiállítást, ahol a diákokat a továbbtanulással és egyéb képzési lehetőségekkel kapcsolatban tájékoztatjuk, és ahol ők közvetlenül a számukra szimpatikus intézmény tanáraitól, hallgatóitól kérdezhetnek. A 2021-es rendezvény azonban a víruskörülmények és óvintézkedések miatt számunkra is olyan újdonságot hoz, amelyre nem volt példa az elmúlt két évtizedben: az információkat a fizikai tér helyett chatszobás találkozások keretében lehet begyűjteni – tájékoztatott az Educatio főszervezője, Maszlavér Gábor.

 

A továbbtanulni vágyók így januárban biztonságosan, az online térben, mégis személyesen informálódhatnak egyetemi szakokról és az oda kapcsolódó közéletről, a bekerülés feltételeiről, vagy éppen a vizsgaidőszak sajátosságairól, valamint képzésekről, gyakornoki programokról, nyelvtanulási vagy Erasmus lehetőségekről. Adott diák konkrétan beléphet azoknak az egyetemeknek a „szobáiba”, amelyek számára vonzóak lehetnek, és ott személyesen kérdezheti az illetékeseket, de előadásokra is „beülhet”, hogy például aktuális felvételi információkról, pontszerzési lehetőségekről, vagy az e-felvételi rendszer használatáról tájékozódjon.

 

– Tekintettel arra, hogy ebben a feje tetejére állt világban a találkozási körök beszűkültek, az esemény a résztvevő intézmények, kiállítók számára is innovatív lehetőséget kínál, hiszen itt újra közvetlenül, mégis kockázatmentesen lehet kapcsolódni a Z generációval – tette hozzá a főszervező.

 

Közép-Európa legnagyobb oktatási kiállításán tavaly 200 szervezet állt majdnem 55.000 látogató rendelkezésére. A szervezők a kivitelezésre egy olyan, böngészőből futtatható, reszponzív, ráadásul többnyelvű programot hoztak létre, amely képes egyszerre több száz stand és több ezer látogató kiszolgálására.

Országos hírekEDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás