2024.04.19, Péntek
Ismét meghirdették a Magyarország 365 című fotópályázatot
Illusztráció (pixabay.com)

Ismét meghirdették a Magyarország 365 című fotópályázatot

szekesfehervar.hu

2020.09.03. 11:48

Három kategóriában – természet és táj, épített és tárgyi örökség, életképek - lehet nevezni a pályázat keretében.

Hirdetés

Ismét meghirdették a Magyarország 365 című fotópályázatot, melyen amatőr és hivatásos alkotók is részt vehetnek. Három kategóriában várják a magas színvonalú, látványos műveket október 18-ig. Az eredményhirdetés decemberben lesz, a helyezettek és a közönségdíjasok milliós, illetve több százezer forintos díjazásban részesülnek.

A Magyarország 365 fotópályázat küldetése, hogy minél magasabb színvonalú alkotásokkal bemutassa hazánk büszkeségeit, természeti és tárgyi értékeit, ünnepeit és mindennapjait.

Három kategória van – természet és táj, épített és tárgyi örökség, életképek – melyek keretében egyedi fényképekkel vagy legfeljebb 10 képből álló sorozattal lehet nevezni.

A pályázaton 16. életévüket betöltött magyar állampolgárok és az Európai Gazdasági Térség tagállamainak állampolgárai vehetnek részt, lehetnek amatőrök, de akár hivatásos fotósok is. A pályaműveket elektronikus úton lehet feltölteni a https://fotopalyazat.magyarorszag.hu/ oldalra egy online regisztrációt követően október 18-án éjfélig, az eredményhirdetés decemberben várható.

Az alkotásokat egy öttagú, neves zsűri fogja értékelni. Kategóriánként az első helyezett 1 millió, a második félmillió, a harmadik pedig 300 ezer forintos pénzdíjazásban részesül. A szakmai díjakon felül minden kategóriában kiosztanak egy közönségdíjat is internetes szavazás alapján, ennek összege szintén 1 millió forint lesz.

Országos hírektermészetfotópályázat