2024.05.25, Szombat

Közösségi tévék és rádiók műszaki fejlesztését segíti a Médiatanács

MTI

2016.09.03. 10:52

Egy székesfehérvári iskolarádió is nyert a közösségi médiaszolgáltatók technikai modernizációjára kiírt idei pályázaton.

Többek között új kamerák és mikrofonok beszerzését finanszírozza 33,2 millió forinttal kilenc televízió és öt rádió számára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a közösségi médiaszolgáltatók technikai modernizációjára kiírt idei pályázaton - közölte a testület eheti ülésén született döntését pénteken. 

    

A Magyar Média Mecenatúra program keretében, a közösségi médiaszolgáltatók műszaki fejlesztését célzó idei pályázat második fordulójában eredményesen szerepelt a budapesti Rákosmente TV, a Soltvadkerti TV, a sárvári Trió TV Dunántúl, a püspökladányi Kék-Kálló TV, a Szentes Televízió, a balatonfüredi Füred Televízió, a Szentgál Televízió, a pécsi Pannon TV és a Tatai Televízió. 
    

A közösségi rádiók közül az Európa Rádió miskolci és sátoraljaújhelyi szolgáltatása, valamint a fővárosi Karc FM kapott támogatást; a kisközösségi adók közül a székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnázium Táska Rádiója és a Balaton Rádió. 


    A pályázati eljárás folytatódik: a következő beadási határidő szeptember 15-e. A Médiatanács 2011 óta 229 alkalommal, összesen 615,8 millió forinttal támogatta a közösségi médiaszolgáltatókat annak érdekében, hogy színvonalas műszaki feltételek között készíthessék műsoraikat a nézők és a hallgatók számára.
    

Országos hírekrádió