2024.05.26, Vasárnap

Megjavították az elromlott vasúti sorompókat, de még nem állt helyre a rend

2016.04.13. 13:06

Kápolnásnyék és Székesfehérvár között műszaki hiba miatt meghibásodtak a sorompó-berendezések ma reggel. A hibát már kijavították, de a közlekedési rend csak a kora délutáni órákban áll helyre.

Aki ma vonatra ült a Budapest-Székesfehérvár vonalon, jelentős késést tapasztalhatott. Kápolnásnyék és Székesfehérvár között ugyanis elromlottak a sorompók, emiatt pedig 20-40 perces késések alakultak ki. A vonatok az útátjárókban az ilyenkor érvényes biztonsági előírásoknak megfelelően lassabban közlekednek, emiatt a hosszabb menetidő. Ez nem csak a vonaton utazók türelmét veszi igénybe, de a közúton közlekedőktől is fokozott figyelmet igényel az átjárókban,  a KRESZ idevonatkozó szabályait fokozottan tartsák be - kéri a közlekedőktől a vasúttársaság.

A MÁV szakemberei azonnal megkezdték a javítást, sőt, azóta már el is hárították a hibát, de a menetrend szerinti közlekedés csak kora délután áll helyre - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.

A vasúttársaság vonatinformációs térképe szerint a vonalon jelenleg 25-45 percet késnek a szerelvények, de a Citadella InterCity már 66 perces késéssel hagyta el Székesfehérvárt.

forrás: mti, Mávinform

Galéria

Helyi hírekMÁVvonatkéséssorompó meghibásodás