2024.07.21, Vasárnap
A trianoni békediktátum témájában hirdetnek vetélkedőt iskolásoknak
Trianon - Facebook

A trianoni békediktátum témájában hirdetnek vetélkedőt iskolásoknak

MTI

2019.01.24. 22:00

Három tagú általános és középiskolás csapatok jelentkezhetnek az Itt élned, halnod kell elnevezésű, a trianoni békediktátum témájában meghirdetett Kárpát-medencei történelmi vetélkedőre - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke az MTI-vel.

Lezsák Sándor hangsúlyozta: a vetélkedőt a trianoni diktátum 100. évfordulójához közeledve a Keresztény Élet Szerkesztősége, a Lakitelek Népfőiskola és a Lakiteleki Eötvös Iskola közösen hirdeti meg. A játékra anyaországi, valamint erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és délvidéki egyházi és világi iskolák, egyházközségek, valamint hittancsoportok fiataljainak jelentkezését várják.

A csapatok a vetélkedő feladatait január 27-től kéthetente olvashatják a Keresztény Élet hasábjain. Az egyes fordulók postára adási határideje a megjelenés dátumát követő kilencedik nap. A három írásbeli fordulót követően korcsoportonként a legjobb 22-22 csapatot hívják meg a 2019 áprilisában a Lakitelek Népfőiskolán zajló középdöntőre és döntőre - mondta a népfőiskola alapítója.

A döntőbe jutott fiatalok értékes könyvjutalmat kapnak, a győztesek pedig nyáron zarándoklaton vehetnek részt.

A feladatlapok elérhetők a www.nepfoiskola.lakitelek.hu, a www.keresztenyelet.hu és www.eotvosiskola.hu oldalakon.

KultúravetélkedőiskolásokTrianon