2024.03.28, Csütörtök

A magyar kultúra napja - Himnuszünnep és programok Székesfehérvár belvárosában

szekesfehervar.hu

2018.01.21. 10:44

Az Igézőnél a magyar líra gyöngyszemei, köztük a legszebb himnuszaink lesznek hallhatóak. Az Új Magyar Képtárban délután az irodalomtörténet iránt érdeklődőknek tart előadást dr. Szörényi László, a Rendház homlokzatán pedig ünnepi fényfestéssel tisztelegnek nemzeti Himnuszunk előtt egészen estig.

Hirdetés

Himnuszünnep – ezzel a címmel várnak a Belvárosban minden járókelőt, érdeklődőt A Magyar Kultúra Napján, január 22-én, hétfőn 13 órától. A magyar líra gyöngyszemeit hallhatjuk majd a Fő utcán az Igézőnél, zenével elevenednek meg a versek. 14 órától Utcai versfolyam performance kezdődik a magyar költészet legszebb himnuszaiból, az Igézőben pedig irodalomtörténeti párosító játékban próbálhatjuk ki magunkat, ez lesz a Múzsák mustrája. A közönséget a délután folyamán a Líra utca versajándékai várják.

A rendezvények díjtalanok, a magyar kultúra közös ünneplésére mindenkit szeretettel várnak!

A Városházán ünnepélyes keretek között hirdetik ki a Székesfehérvár történeti központja 2017 című építészeti pályázat eredményét, majd a pályázathoz kapcsolódó tárlat is látható lesz.

Az Új Magyar Képtárban 16.30 órakor az irodalom iránt fogékonyakat invitálják a Széchenyi-díjas dr. Szörényi László, az MTA Irodalomtudományi Intézetének egykori igazgatója előadására: Legfőbb nemzeti örökségünk a magyar költészet címmel.

17 órakor ünnepi fényfestés kezdődik a Szent István Király Múzeumnál: Himnusz a Rendház homlokzatára címmel.

Kultúramagyar kultúra napjairodalomHimnusz