2024.02.24, Szombat

Rekord-bérleteladást várnak a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

MTI

2016.08.30. 10:14

Rekord-bérleteladást vár az új évadra a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója. Szikora János a hétfői évadnyitó társulati ülésen elmondta, hogy a 13 sorozatból kilencre már elkelt az összes bérlet.

Hirdetés

Már a 2015/2016-os évadban 22 százalékkal több felnőtt bérletet adtak el, mint a korábbi szezonban, és az új évadra már most 10 százalékkal meghaladták a tavalyi eladásokat.
    

Brájer Éva alpolgármester az elmúlt két évtizedet értékelve hangsúlyozta, hogy a Vörösmarty Színház kicsi, vidéki teátrumból a felújítást követően modern technikát használó, nagy intézmény lett. Megjegyezte, hogy a városvezetés szándékaival megegyezően a színház a minőségibb prózai darabok felé lépett Szikora János vezetésével, akinek ötéves vezetői megbízatása hamarosan lezárul. Úgy vélte: az öt év izgalmas, érdekes szakasza volt az intézmény történetének, a társulat élettel töltötte meg a kőszínházat és a várost is.
    

A színház a 2016/2017-es évadban elsőként az 56 csepp vér című musicalt mutatja be a Magyar Állami Operaházzal együttműködve október elsején. Szintén a nagyszínpadon mutatják be Hargitai Iván rendezésében a Figaro házassága című vígjátékot, december elején pedig az Anconai szerelmesek című zenés komédiát Lendvai Zoltán rendezésében.
    

A következő bemutató Turgenyev Apák és fiúk című regényének Brian Friel-féle átirata, amelyet Magyarországon először Bagó Bertalan állít színpadra. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar közreműködésével valósul meg Márton László színpadi adaptációja Carmen címmel. A nagyszínpadi évad zárásaként pedig Neil Simon művét, a Pletykák című bohózatot mutatják be Székesfehérváron.
    

A Kozák András Stúdióban Háy János A Herner Ferike faterja című groteszk komédiája mellett Csehovtól a Három nővért, Ivan Viripajev Illúziók című darabját, valamint egy előadásként Ravel Boleróját és Gombrowicztól az Yvonne, burgundi hercegnőt mutatják be a következő évadban.
    

A Pelikán Kamaraszínházban láthatja a közönség a Tündérhon vándorait, valamint Lőrincz Zsuzsa Makrancos évszakok című mesejátékát és Tömöry Péter Európa, édes hazám! című színművét.
Műsoron marad többek között a Csókos asszony, az Augusztus Oklahomában, a Balfácánt vacsorára!, a Psyché, A rajongók, a Terrorizmus, valamint a Száll a kakukk fészkére.

Kultúraszínház