2024.07.19, Péntek

Közel kétszáz közfoglalkoztatottnak ad munkát a Vértesi Erdő Zrt.

2016.03.31. 15:18

Fejér és Komárom-Esztergom megyében csaknem kétszáz közfoglalkoztatottnak biztosít munkát a Vértesi Erdő Zrt. Az egyéves programhoz 250 millió forintos támogatást kap a vállalat - tájékoztatott a társaság erdőművelési csoportjának vezetője.

Zakariás Éva elmondta, a munkások a közjóléti és közcélú feladatok ellátásában, illetve az erdőművelésben nyújtanak segítséget a zrt.-nek. A parkerdők, arborétumok, turista útvonalak karbantartása és az illegális hulladéklerakók felszámolása mellett a közfoglalkoztatott dolgozók az erdők felújításában is szerepet vállalnak.
A zrt. területének legnagyobb részén természetszerű erdőgazdálkodást folytatnak. Jórészt kézi munkával évente 250-300 hektár erdőt újítanak fel, és másfél-két millió csemetét ültetnek el, illetve 2500 hektár felújított erdőt ápolnak.
A Vértesi Erdő Zrt. a Vértes hegység, a Gerecse, a Császári-dombság és a Bakonyalja tájegységeken belül mintegy 45 ezer hektár állami tulajdonú erdőterület kezelője, csaknem 260 állandó dolgozót foglalkoztat. A társaság éves árbevétele 2015-ben elérte a 7 milliárd forintot.
Mintegy 30 ezer hektáros vadászterületén lehetőséget kínál mind az öt hazai nagyvadfaj vadászatára. A társaságnak jelentős fafeldolgozási kapacitása van. Az ágazatban csaknem 60 ember dolgozik. A fafeldolgozás során az országban egyedüliként foglalkoznak hagyományos módon, boksában égetett faszén termeléssel, amelyből évente több száz tonnát értékesítenek.

mti

Galéria

Gazdaságközfoglalkoztatottvértesi erdő zrt

Ajánljuk még