2024.04.24, Szerda

Több mint 39 millió forint költséggel felújították, korszerűsítették, akadálymentessé tették Ercsiben a járási foglalkoztatási osztály épületét. Az átadó ünnepségen dr. Simon László kormánymegbízott és dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő elemezte a járás és a város munkaerőpiaci helyzetét, méltatta a térség foglalkoztatási helyzetének javításáért folytatott erőfeszítéseket.

Hirdetés

Az Ercsiben megvalósított korszerűsítés a Nemzetgazdasági Minisztérium konzorciumvezetésével megvalósuló projektek közé tartozik, amelyek részeként az országban az 56 helyszínt érintő beruházások megvalósítására összesen hatmiliárd forint európai uniós forrás állt rendelkezésre.

Mint az átadó ünnepségen elhangzott, Fejér megyében tavaly összesen 114 ezer ügyfél jelent meg a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain, közűlük 9300 fő a martonvásári járás illetékességébe tartozott. A nagy ügyfélforgalom is szükségessé tette tehát az ügyfélfogadó terek bővítését, az információs rendszer fejlesztését, a szakmai munka feltételeinek javítását, a komplex akadálymentesítést. Az ercsi foglalkoztatási osztály 163 négyzetméter hasznos alapterületű létesítményében összesen 9 szakember dolgozik.

Ercsiben a nyilvántartott álláskeresők száma idén januárban 464 fő volt. Egy évvel korábban 533 fő álláskeresőt tartottak nyilván, tehát a számuk jelentősen, 69 fővel,12,9 %-kal csökkent.

A március 10-ei, ercsi eseményen dr. Simon László kormánymegbízott arról is szólt: az állam, a kormányhivatal képzésekkel és számos programmal segíti a az álláskeresők visszatérését a munkaerőpiacra, a közfoglalkoztatásra is megfelelő források állnak a rendelkezésre.

Ezt követően a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője köszönetet mondott dr. Galambos Dénes és Tessely Zoltán országgyűlési képviselőnek, akik – karöltve a települések polgármestereivel –, összefogással, kiváló együttműködéssel segítik a járás, a térség fejlődését, a foglalkoztatási helyzet javítását. Elismerését fejezte ki az ercsi beruházás kivitelezőinek, valamint a martonvásári járási hivatal ercsi foglalkoztatási osztálya szakembereinek az áldozatkész szakmai munkáért.

Galéria

Helyi hírekJárási HivatalmartonvásárfoglalkoztatásErcsisimon lászló