2024.07.18, Csütörtök

Kétmillió forinttal segíti a várépítőket a Terrán

2016.06.08. 11:34

Két iskola és két óvoda gazdagodott Terrán tetőcserepekkel az idei Várépítő pályázatnak köszönhetően. Az ünnepélyes díjátadót kedden tartották Budaörsön.

Két iskola és két óvoda gazdagodott Terrán tetőcserepekkel az idei Várépítő pályázatnak köszönhetően. Az ünnepélyes díjátadót kedden tartották Budaörsön.

A 2010-ben indult és azóta évente megrendezett Várépítő nevű építőanyag pályázat célja gyermekintézmények és műemlékek felújítása. Begyűjti az építőipari cégek felajánlásait, majd összefogja és megszervezi a felajánlott termékek pályázati úton történő kiosztását. Olyan közintézményeket támogat, amelyek felújításához nem áll rendelkezésre megfelelő anyagi forrás a fenntartásért felelős szervezeteknél. Idén gyermekintézmény kategóriában tíz, a műemlék kategóriában négy nyertes örülhetett a tető-, homlokzati-, belső- és gépészeti felújításhoz felajánlott termékeknek.

2016-ban először a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. is támogatta a Várépítő pályázatot. A magyar tulajdonú cég fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, kötelességének érzi, hogy lehetőségeihez mérten támogassa az arra rászorulókat. Az elmúlt években már épített új tetőt óvodáknak, iskoláknak és más hazai középületeknek is.

A Terrán a nyertesek közül négy intézménynek Synus és Rundo betoncserepeket és tetőrendszer elemeket ajánlott fel. A Synus a cég legújabb fejlesztése, hullámos formájának köszönhetően a legkönnyebb Terrán tetőcserép, mégis erős. Az innovatív cserepet 2015-ben Construma díjjal jutalmazta a szakma. A BNV Nagydíjas Rundo pedig a tradicionális elemeket ötvözi a modern kor elvárásaival. A két legnépszerűbb termékcsaládunkat ajánlottuk fel a tetőfelújításhoz a nyertes intézmények részére" - fogalmazott Gódi Attila, a Terrán ügyvezető igazgatója. "Ezzel szeretnénk hosszútávon hozzájárulni az állagmegóváshoz mindenki örömére."

A 2016. június 7-én megrendezett ünnepélyes díjátadón a nyertes intézmények képviselői együtt ünnepeltek a szakmai támogatókkal.

Az alábbi intézmények nyertek Terrán termékeket:

  • az ősagárdi óvoda tetőfelújításához 997.822 Ft értékű tetőcserepet nyert Ősagárd Község Önkormányzata
  • a Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakképző Iskola melléképületének felújítására 470.056 Ft értékű tetőcserepet nyert a Humánum Egészségügyi Szakképző Alapítvány
  • a Gourmand Vendéglátóipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakképző Iskola és Gimnázium épületének bővítésére 326.518 Ft értékű tetőcserepet nyert a Gourmand Alapítvány
  • györkönyi óvoda "kisházának" tetőfelújítására 205.604 Ft értékű tetőcserepet nyert a Györkönyi Napsugár Óvoda

A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. betoncserepek és komplett tetőfedési rendszerek, illetve az ehhez szükséges kiegészítők nemzetközi hírű gyártója. A vállalat Magyarországon kettő (Bólyon, Kunszentmiklóson), Szlovákiában egy gyárat működtet. A cégcsoport 2015-ös árbevétele 8,1 milliárd forint, az alkalmazottak száma 208 fő, Horvátországban, Romániában (Erdély), Szlovákiában és Szerbiában vannak leányvállalataik.

A cég honlapja szerint a TERRAN márkanév arra utal, hogy termékei egy modern, éghajlattól független, bárhol a Földön jól mutató stílust képviselnek. A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.-nél alapvető követelmény a tudományos kutató-fejlesztő munka és a legmagasabb minőség iránti igény mellett a szállítási fegyelem.

forrás: magyarepitok.hu

Galéria

Aktuálisépületfelújítás