2024.07.21, Vasárnap

Inkubátorházat adtak át Kápolnásnyéken

2016.06.27. 11:03

Két európai uniós pályázatból, több mint 500 millió forintból létesített inkubátorházat adtak át szombaton Kápolnásnyéken. A településközpont is megújul és új bekötőutat is építenek majd.

Az inkubátorházat, amely a Halász Gedeon Központ része, szombaton adta át Tessely Zoltán kormánypárti országgyűlési képviselő. L. Simon László, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára pedig azt emelte ki, hogy Kápolnásnyék nem csak az inkubátorházzal gazdagodik, hanem a településközpont is megújul, a kormány 200 millió forintos támogatásával fél éven belül megkezdődik a kivitelezés és további 70 millió forintból egy új bekötőutat építenek.


Tessely Zoltán beszédében hangsúlyozta, hogy a Halász Gedeon Központ nem pusztán kulturális és turisztikai értéktér, hanem innovációs, oktatási és gazdasági központ is.

A DFT-Hungária Zrt. által létesített inkubátorház a környékbeli kkv-k teljeskörű kiszolgálását tartja szem előtt.
A létesítmény alapterülete több mint ezer négyzetméter. Helyet kapott benne nyolc iroda, amelyek akár egy-egy cég fióktelepeként is szolgálhatnak. Ezen kívül három többfunkciós és három egyfunkciós képzési- és bemutatótermet is kialakítottak, külön parkolóval, közösségi térrel.

mti

Galéria

Ajánljuk még