2024.09.08, Vasárnap
Alba Fehérvár KC - Új edzővel vágnak neki a szezonnak
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Alba Fehérvár KC - Új edzővel vágnak neki a szezonnak

MTI

2024.07.18. 08:30

A montenegrói Suzana Lazovic lett a női kézilabda NB I kilencedik helyén záró Alba Fehérvár KC vezetőedzője - jelentette be a székesfehérvári egyesület elnöke.

Balássi Imre elmondta, az új szakmai vezető nem ismeretlen számukra, hiszen az elmúlt két évben már dolgozott Székesfehérváron a kínai utánpótlás-válogatott edzőjeként.
Megjegyezte, a magyar női bajnokság tovább erősödik, ennek ellenére a következő szezonban is a saját nevelésű játékosokra támaszkodva szerepelnek. Céljuknak nevezte, hogy az ötödik-nyolcadik hely között, a stabil középmezőnyben végezzenek.

Lazovic ismertette elképzeléseit

Sérülés miatt a pályafutását korán befejező, olimpiai ezüstérmes, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, Európa-bajnok beálló, Suzana Lazovic hangsúlyozta: megtisztelő volt számára a klub felkérése, lépésről lépésre szeretnének a csapattal együtt fejlődni. Elsődleges feladatának tartja kézilabda-filozófiájának megtanítását a játékosokkal, a közöttük lévő kohézió erősítését, ami megfelelő motivációval párosulva jó eredményeket hozhat.

Átigazolási hírek 

Dunaújvárosból érkezett az Alba Fehérvárba a lengyel jobbátlövő Malgorzata Trawczynska és a portugál balátlövő Débora Solange Moreno da Costa, valamint a Budaörsből a fehérvári nevelésű jobbszélső, Szabó-Májer Krisztina. Két kapust igazoltak a fehérváriak: Mosonmagyaróvárról Hadfi Grétát és Spanyolországból Maddi Aalla Rotactxe-t, aki 17-szeres spanyol válogatott és részt vett a 2022-es Európa-bajnokságon is.
Visszatért a klub utánpótlásában, majd Metzben, az ottani akadémián nevelkedett Balássi Lily jobbkezes átlövő, illetve felkerült az utánpótlásból két további átlövő, Flatsker Fanni és Czenki Petra.

Ismét lesz Collagenius Kupa 

A klub augusztus 1-3. között ismét megrendezi a Collagenius Kupát, amelyen részt vesz a szlovák Iuventa Michalovce, a cseh Házena Kynzvart és a Moyra-Budaörs. Augusztus közepén Kaproncán szerepelnek a fehérváriak egy nemzetközi tornán a házigazda Podravka és a román Dunarea Braila társaságában, míg augusztus 18-25. között a németországi Metzingenben edzőtáboroznak és megmérkőznek a helyi gárdával, illetve a szintén német Göppingennel.

Helyi hírekAlba Fehérvár KCSuzana LazovicNői kézilabda