2024.04.28, Vasárnap
Székesfehérvári tenisztorna - Thiem és Gasquet mellett öt magyar a főtáblán
Illusztráció, unslpash.com

Székesfehérvári tenisztorna - Thiem és Gasquet mellett öt magyar a főtáblán

MTI

2024.03.09. 10:00

A korábbi top 10-es Dominic Thiem és Richard Gasquet mellett öt magyar kapott helyet a jövő heti, székesfehérvári challenger-tenisztorna főtábláján.

Hirdetés

A nemzetközi fedett pályás idény egyetlen salakos challenger-versenyének csütörtöki sajtótájékoztatóján Sütő Csilla főtitkár kiemelte, a szövetség (MTSZ) célja az, hogy minél több hazai játékos megmutathassa magát az év legnagyobb magyarországi férfi viadalán.

"Ezen a szinten nem jellemző, hogy olyan sztárok, mint Thiem vagy Gasquet nevezzenek. A 2020-ban US Open-bajnok osztrák kihagyja az amerikai kemény pályás tornákat, és nálunk kezdi meg a salakszezont, míg Gasquet nem kapott szabadkártyát Indian Wellsbe, ezért választott bennünket" - fejtette ki a főtitkár, hozzátéve, a februári, tatabányai Davis Kupa-selejtező a németek ellen megmutatta, hogy a tenisz piacképes sportág, és számos szponzor jelentkezett már a szövetségnél.

Bardóczky Kornél, az MTSZ fejlesztési igazgatója közölte, a tavalyi 50 ezer dolláros összdíjazás után idén már 75 ezres versenyt láthat a Kiskút Open közönsége.

"Jó lenne, ha Piros Zsombor éppen itt lépné át a bűvös határt, és bejutna a top 100-ba" - utalt arra, hogy a válogatott alapembere jelenleg karriercsúccsal a 106. helyen áll a világranglistán.

A februárban a franciaországi Cherbourgban 75 ezres challengert nyerő Piros úgy vélekedett, hogy meg kell becsülni minden hazai versenyt.

"Itthon kezdem el a salakos idényt, és nekem komfortos, ha sztárokkal együtt szerepelhetek. A Davis Kupában is szeretem a kihívásokat, amikor 120 százalékot kell kihoznom magamból" - tette hozzá a 24 éves teniszező, aki mellett Valkusz Máté (210.), továbbá szabadkátyával Füle Mátyás (554.), Fajta Péter (660.) és a szeptemberben magyar bajnok Boros Attila (1675.) kapott helyet a főtáblán. A vasárnap rajtoló kvalifikációban hazai részről Kincses Kolos, Kisantal Botond, Madarász Gergely és Mészáros Patrik lép pályára.

Az elitmezőny első kiemeltje az ATP-rangsorban korábban harmadik Thiem lesz, aki 17 tornát nyert, és megverte Novak Djokovicot, Roger Federert és Rafael Nadalt is. A szervezők Piros Zsombort rangsorolták a második helyen, harmadikként pedig a 37 éves francia Gasquet-t emelték ki, akinek a legjobb helyezése hetedik volt a világranglistán, eddig 602 mérkőzésen győzött ATP-versenyeken, és 16 tornát nyert.

A székesfehérvári challenger-tornára csak online formában lehet belépőt vásárolni, a helyszínen nem lesz jegyértékesítés.

Helyi hírekSzékesfehérvári tenisztornateniszsport