2024.04.27, Szombat
Női röplabda Extraliga - Harmadszor is legyőzte a MÁV Előrét a címvédő Vasas
Illusztráció, unsplash.com

Női röplabda Extraliga - Harmadszor is legyőzte a MÁV Előrét a címvédő Vasas

MTI

2024.03.25. 11:00

A címvédő Vasas lesz a Kaposvár ellenfele a női röplabda Extraliga fináléjában, miután az elődöntő harmadik meccsén harmadszor is legyőzte a MÁV Előrét.

Hirdetés

Az első szettben a székesfehérvári együttes sokáig jól tartotta a lépést a megszokottnál többet rontó házigazdával, de a Vasas a hajrában idegenlégiósai vezérletével fordított és előnybe került.

A második felvonásban 11-11-ig tapadt riválisára a többször vezető székesfehérvári együttes, a címvédő azonban ezt követően emelt játéka színvonalán, amivel a vendégek nem tudtak mit kezdeni.

A harmadik játszmára a vendégek nyitásai sokkal agresszívebbek lettek, és mivel a mezőnyvédekezésük is sokat javult, szinte végig vezettek. A hazaiakat edző görög Jannisz Atanaszopulosz a játékrész derekán hármat cserélt, az újonnan beállók új lendületet adtak csapatának, amely ötpontos hátrányról megfordította a szettet és megnyerte a 86 perces mérkőzést.

A mérkőzés legeredményesebbje a 15 pontos Maia Dvoracek, a vendégek amerikai légiósa volt. A Vasas sorozatban harmadszor jutott döntőbe, míg a másik ágról a története során először finalista Kaposvár küzdhet az aranyéremért.

A döntő várhatóan április 9-én kezdődik.

Az alsóházban a Nyíregyháza harmadszor is legyőzte a szezonban továbbra is nyeretlen DVTK-t, így előbbi az UTE ellen a nemzetközi kupaindulást jelentő ötödik, utóbbi a Szent Benedek RA-val szemben a hetedik helyért és a kiesés elkerüléséért folytatja.

Extraliga, elődöntő, 3. mérkőzés:
Vasas Óbuda-MÁV Előre Foxconn 3-0 (20, 19, 22)
a legeredményesebb játékosok: Bannister, Sillah 13-13, illetve Dvoracek 15
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot a Kaposvár nyerte 3-0-ra.

Korábban:
Kaposvári NRC - Swietelsky-Békéscsaba 3-0 (11, 20, 22)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot a Kaposvár nyerte 3-0-ra.

Az 5-8. helyért, 3. mérkőzés:
Fatum-Nyíregyháza - DVTK Ongropack 3-0 (12, 14, 24)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot a Nyíregyháza nyerte 3-0-ra.

Helyi hírekMÁV Előre-FoxconnVasas ÓbudaNői röplabda Extraligaröplabda