2024.04.29, Hétfő
Nagy csatában szerzett előnyt a MÁV Előre Foxconn
Fotó: MÁV Előre Foxconn / Facebook

Nagy csatában szerzett előnyt a MÁV Előre Foxconn

MTI

2023.11.22. 13:56

A MÁV Előre Foxconn hazai környezetben 3-2-re legyőzte a svájci Näfels csapatát a férfi röplabda Challenge Kupa első fordulójának első, keddi mérkőzésén Tatabányán.

Hirdetés

A visszavágó jövő szerdán lesz Svájcban, a párharc győztese a nyolcaddöntőbe jut.

Férfi Challenge Kupa, 1. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért), 1. mérkőzés:
MÁV Előre Foxconn-Volley Näfels (svájci) 3-2 (22, -18, -20, 22, 9)
a MÁV Előre legeredményesebb játékosai: Pesti 23, Koci 20, Janke 17

A mostani idényben még veretlen székesfehérváriak a selejtezőben az osztrák Amstettent szettveszteség nélkül, kettős győzelemmel búcsúztatták. Dávid Zoltán tanítványai azóta a Közép-európai Ligában is pályára léptek a nemzetközi porondon, s három győzelemmel hangoltak a Näfels elleni első találkozóra.

Az ausztrál, brazil, cseh, finn, lengyel és macedón légiósokat foglalkoztató riválisról a tréner előzetesen elmondta, gyors röplabdát játszik, és mivel a hazai pályája egy nagyon alacsony belmagasságú terem, bízott abban, hogy csapata előnyt tud szerezni a visszavágóra.

A Näfels a bajnokságban rosszul rajtolt, négy forduló után ugyanis nyeretlenül utolsó a svájci élvonalban.

A keddi első mérkőzés első játszmájában elégedett lehetett Dávid Zoltán, ugyanis csapata végig irányítva szerezte meg a vezetést. Ebben a játékrészben a fehérváriak kevesebbet hibáztak, az albán ütő Redjo Koci pedig ellenállhatatlanul röplabdázott.

A második szettre fordult a kocka, a Näfels magára talált és pillanatok alatt elhúzott 10-5-re, előnyét pedig végig megőrizte, mert a hazai játékosok rengeteg ki nem kényszerített hibával segítették a riválisukat.

A harmadik etapot jól kezdte a házigazda, de a svájciak két négypontos szériával előbb fordítottak, majd magabiztos előnyt építettek ki Nico Süess vezérletével. A vendégegyüttes játékosai ugyan ekkor többet rontottak a hazaiaknál, ennek ellenére is hatékonyabban támadtak, és pontosabban blokkoltak, így megfordították az összetett állást.

A negyedik játszma elején még mindig a vendégek irányítottak, de a MÁV Előre a szett derekára eltüntette hárompontos hátrányát, s az amerikai Christian Janke feljavuló játékának köszönhetően döntő felvonásra mentette a találkozót.

Ebben már végig a hazaiak vezettek, és 130 perc után győzelmet ünnepelhettek.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Süess volt 24 ponttal, a hazaiaktól a válogatott Pesti Marcell 23 pontot szerzett.

"Várható volt, hogy kijön a fiúkon a fáradtság a múlt heti MEVZA-mérkőzések után. Lehoztunk egy hét alatt négy nemzetközi meccset, ami nem kis színvonal. Az első szettet simán vittük, aztán sikerült elaltatniuk minket. Nagyon kellemetlen játékstílust játszottak, és egy kicsit elvesztettük az önbizalmunkat. Viszont hatalmas pozitívum, hogy a semmiből felálltunk és megnyertük ezt az összecsapást" - nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője.

A sorozat másik magyar csapata, a Pénzügyőr szerdán fogadja az Újpest csarnokában a horvát Ribola Kastelát.

Helyi hírekMÁV Előre-Foxconnröplabdasport