2023.12.06, Szerda
Hydro Fehérvár AV19 -  Kiss Dávid: jobban állunk, mint reméltem
Illusztráció, unsplash.com

Hydro Fehérvár AV19 - Kiss Dávid: jobban állunk, mint reméltem

MTI

2023.11.09. 09:00

Kiss Dávid, a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának nyáron kinevezett vezetőedzője szerint csapata a nemzetközi szünet előtti teljesítményével jobban áll az osztrák bajnokságban, mint amit korábban remélt.

Hirdetés

A gárda 18 forduló után a második helyen áll 13 győzelemmel, hátránya három pont a Salzburg mögött.

"Kinevezésemkor a legmerészebb álmom volt, hogy az élmezőny elejében lehessünk, az első négy hely valamelyikén. A második hely jobb, mint amire számítottam" - mondta az MTI-nek Kiss. Elárulta: a 48 meccses alapszakaszt a stáb öt részre osztotta, az elsőben tíz, a másodikba nyolc összecsapás tartozott, és a hátralévő harminc pedig 10-10 meccsre lesz bontva.

"Az első tíz meccsből hetet nyertünk. A második szegmensben lévő nyolcból pedig hatot, a játékosok eredetileg öt-hat győzelmet reméltek, ebből lett hat. Volt olyan vereségünk, ami nyerhető csata volt, de így sem lehet ok búslakodásra" - tette hozzá.

Kiss kiemelte: azt is reméli, hogy a nemzetközi szünet nem töri meg a lendületet, és ott folytatják, ahol abbahagyták.

"Messze a vége, nem lesz könnyű. Ebben a szezonban búcsúzunk a csarnokunktól, a magyar játékosainknak és a szurkolóknak ez lélektanilag is fontos. Így minden hazai mérkőzésen szeretnénk méltóképpen játszani" - fogalmazott Kiss.

A Fehérvár legközelebb jövő pénteken lép jégre, amikor fogadja az ötödik helyen álló Klagenfurtot.

Helyi hírekHydro Fehérvár AV19Osztrák jégkorongliga