2024.04.29, Hétfő
Sorozatban negyedik sikerét aratta a Hydro Fehérvár AV19 az osztrák jégkorongligában
Fotó: Hydro Fehérvár AV19 / Facebook

Sorozatban negyedik sikerét aratta a Hydro Fehérvár AV19 az osztrák jégkorongligában

MTI

2023.10.04. 10:49

Kiss Dávid vezetőedző szerint többek között a speciális játékok, az emberelőnyök és emberhátrányok során mutatott jó játék segítette győzelemre kedd este a Hydro Fehérvár AV19 csapatát, mely a Villach otthonában nyert 2-1-re és ezzel sorozatban negyedik sikerét aratta az osztrák jégkorongligában (ICEHL).

Hirdetés

A hat győzelemmel és két vereséggel a tabella harmadik helyén álló székesfehérvári együttes a villachi találkozón a második harmadban jutott vezetéshez, a zárójátékrészben aztán egyenlített a rivális, de Magosi Bálint emberelőnyös góljával visszavette a vezetést a csapat, és annak ellenére megőrizte előnyét, hogy az osztrák gárda kettős emberelőnyben is játszhatott.

"Nagyon hosszú buszút után nagyon jól kezdtünk, agilisak voltunk. Pontosan úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna" - mondta a szakember a klub Facebook-oldalán megjelent videóban, hozzátéve, hogy a második harmadra "felébredt" a Villach, ebben a szakaszban pedig mindkét csapat fegyelmezetten játszott és több gólhelyzetet kidolgozott.

 

 

A tréner szerint kulcsfontosságú volt a záróharmadban a kettős emberhátrány, mely során Horváth Dominik nagyokat védett, a három mezőnyjátékos önfeláldozóan játszott, a sikeres védekezés pedig hatalmas erőt adott minden játékosának a hajrára.

"A speciális játékaink ma nagyon jól működtek. Nem kaptunk gólt emberhátrányban és lőttünk egyet emberelőnyben, ami eldöntötte a mérkőzést, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk" - zárta értékelését Kiss Dávid.

A Fehérvár legközelebb pénteken lép jégre Linzben, majd vasárnap az Olimpija Ljubljanát fogadja.

Helyi hírekHydro Fehérvár AV19jégkorongsport