2024.04.19, Péntek
Kikapott a Hydro Fehérvár AV19 a negyeddöntő első felvonásán
Illusztráció, unslpash.com

Kikapott a Hydro Fehérvár AV19 a negyeddöntő első felvonásán

MTI

2023.03.08. 10:51

A Hydro Fehérvár AV19 3-2-re kikapott a címvédő Red Bull Salzburg vendégeként az osztrák jégkorongliga (ICEHL) negyeddöntőjének első mérkőzésén, kedden.

Hirdetés

Eredmény, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Red Bull Salzburg (osztrák) - Hydro Fehérvár AV19 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)
A magyar csapat gólszerzői: Terbócs (27.), Kuralt (50.)

Az osztrák csapat a második helyen zárta az alapszakaszt, és vasárnap a rájátszás kvalifikációjából továbbjutott Volánt választotta ellenfélnek.

A két együttes tavaly a fináléban találkozott, a Salzburg akkor 4-0-s összesítéssel lett bajnok. A második helyezés a Fehérvár történetének legjobb osztrák szereplése volt. A mostani évad alapszakaszában a Salzburg - amely sorozatban 17. alkalommal jutott playoffba és hétszeres bajnok - mind a négy összecsapását megnyerte a Fehérvár ellen. A ligához 2007-ben csatlakozott magyar együttes nyolcadszor került be a rájátszásba.

A párharc első felvonásának nyitó harmadában a címvédő szerzett vezetést, majd Terbócs István egyenlítő találata után - már a második húsz percben - ismét előnybe került.

A záró felvonásban az osztrák gárda tovább növelte előnyét, Anze Kuralt viszont tíz perccel a vége előtt ismét szorossá tette a meccset, a Fehérvár azonban nem tudott újra betalálni, így kikapott.

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc pénteken Székesfehérváron folytatódik.

Helyi hírekHydro Fehérvár AV19jégkorongsport