2024.04.28, Vasárnap
Esztergom és Dorog közelében újul meg bekötőút
Illusztráció

Esztergom és Dorog közelében újul meg bekötőút

magyarepitok.hu

2023.03.23. 18:30

A SWIETELSKY munkájával Kesztölc bekötőútját modernizálják a Magyar Közút beruházásában.

Hirdetés

Ahogy az időjárás kifejezetten tavasziasra fordul, egyre több útfelújítási munka zajlik az országban. Nemrég írtuk meg, hogy a Magyar Közút Nzrt.-nél véget ért a téli üzem, de a cég által megbízott kivitelezők is dolgoznak már Magyarország mellékútjainak projektjein.

Most az Esztergom-Dorog térség vonzáskörzetébe tartozó Kesztölc bekötőútja újul meg – írta meg a település polgármesterének közlése alapján a dorogimedence.hu. Eszerint a 0+800 – 2+800 kilométerszelvények (vagyis a TSZ major előtti híd és a Szabadság tér) között újítja fel a SWIETELSKY Magyarország Kft. az 11126-os bekötőutat. A közbeszerzési adatok szerint a két kilométernyi pályán mintegy nettó 325 millió forintból végzik el a munkát.

 

Kesztölc közvetlenül Dorog mellett található

 

Két hidat is felújítanak

A kivitelezés március 20-tól július közepéig tart: a hónap utolsó heteiben burkolatmarási és aszfaltozási munkákat végeznek, majd kiegyenlítő réteget építenek ki a teljes szakaszon. Áprilistól három hónapon át két híd teljes felújítása zajlik majd. A projekt végére pedig a teljes útszakasz új kopóréteget kap, valamint az árkok és a padkák is megújulnak.

Helyi hírekútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.Swietelsky Magyarország Kft.EsztergomDorogKesztölc